UPDATE Barna face apel la Orban si Ciolacu pentru a nu bloca adoptarea initiativei "Fara penali": "Ar fi o ocazie excelenta sa-si spele putin obrazul acest Parlament"

Joi, 12 Noiembrie 2020, ora 10:32
3249 citiri
UPDATE Barna face apel la Orban si Ciolacu pentru a nu bloca adoptarea initiativei "Fara penali": "Ar fi o ocazie excelenta sa-si spele putin obrazul acest Parlament"
Foto: Facebook/ Dan Barna

USR a cerut oficial joi dimineata un nou plen al Senatului, pentru adoptarea initiativei "Fara penali in functii publice", declara la RFI copresedintele USR PLUS Dan Barna. Proiectul nu a putut fi votat miercuri, din lipsa de cvorum, in urma unui scandal intre Putere si Opozitie.

Dan Barna spera ca initiativa "Fara penali in functii publice" va fi pusa joi pe agenda Senatului. "Chiar in aceasta dimineata, colegul meu Radu Mihail, liderul de grup al USR de la Senat, a depus o convocare pentru organizarea unui Birou Permanent, care sa decida astazi organizarea unui plen in aceasta dupa-amiaza, unui plen prin vot telefonic, cu subiect unic pe ordinea de zi, aceasta initiativa, astfel incat fiecare senator sa aiba ocazia sa-si exprime punctul de vedere si sa voteze aceasta initiativa," declara Barna la RFI.

In opinia sa, "este o chestiune de responsabilitate majora ca acest referendum sa se intample deodata cu alegerile parlamentare, acum, pe sase decembrie, pentru ca organizarea separata a unui referendum in acest context de pandemie ar avea nu numai efectele de cost foarte mari, dar in primul rand miza de sanatate publica. Or ca lucrul acesta sa se intample, este obligatoriu ca astazi, ieri, azi sau ieri ar fi trebuit sa se intample, Senatul sa voteze aceasta initiativa, astfel incat sa se poata organiza referendumul. Este momentul in care PSD si PNL pot sa dovedeasca faptul ca votul dat in Camera Deputatilor pentru aceasta initiativa nu a fost doar un vot electoralist de imagine publica si chiar isi doresc aceasta initiativa".

Dan Barna face apel la Ludovic Orban si Marcel Ciolacu sa nu mai blocheze adoptarea initiativei "Fara penali in functii publice": "Daca exista vointa politica, daca PSD si PNL si fac din nou apel si la domnul Orban si la domnul Ciolacu, putem astazi sa incheiem si sa dam un mesaj, dupa patru ani de Parlament rusinos, astazi ar fi o ocazie excelenta sa-si spele putin obrazul acest Parlament si sa voteze o initiativa pe care un milion de romani in mod explicit au solicitat-o".

Solicitarea lui Radu Mihail

Liderul grupului USR din Senat, Radu Mihail, a depus joi o solicitare pentru convocarea Biroului permanent, la ora 12,00, pentru a se decide organizarea unui plen in vederea adoptarii initiativei cetatenesti de revizuire a Constitutiei "Fara penali in functii publice".

El a explicat, pentru Agerpres, ca aceasta initiativa trebuie sa fie unicul punct al plenului, pentru "a nu fi perturbat si de alte subiecte".

"Acum este momentul cand PSD si PNL vor putea demonstra ca sunt interesati cu adevarat ca Fara Penali sa fie deblocata pentru 6 decembrie, participand la sedinta de BP si la plen", se arata intr-un comunicat al USR.

Sedinta plenului Senatului de miercuri, pe a carei ordine de zi era inscrisa aceasta initiativa, nu a mai avut loc din lipsa de cvorum.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#USR fara penali, #usr senat, #fara penali pnl, #fara penali psd , #stiri USR