3 tipuri de uși potrivite pentru apartamentele moderne

Advertorial
Vineri, 28 Ianuarie 2022, ora 18:39
6649 citiri
3 tipuri de uși potrivite pentru apartamentele moderne
usi FOTO: usi-dor.ro

În amenajarea oricărui apartament, ușile reprezintă un element esențial din punct de vedere al funcționalității și al designului. Rolul principal al ușilor de interior este unul funcțional – acestea separă camerele și compartimentează spațiul dintr-o locuință, izolează fonic și asigură intimitate și siguranță. Dincolo de rolul practic, ușile de interior constituie un detaliu important în designul interior, motiv pentru care sunt alese în funcție de criterii precum finisajele, materialul și culoarea.

Există o mulțime de uși din materiale diferite, cu stiluri și finisaje distincte, ceea ce permite alegerea unor uși potrivite, care să contribuie la estetica locuinței, indiferent de stilul de amenajare. În vreme ce stilul clasic mizează pe uși în nuanțe naturale, stilul modern este caracterizat de o mai mare libertate și de o predilecție pentru ușile cu design distinct și nuanțe atipice. Următoarele modele de uși de interior pot fi alegerea potrivită pentru orice apartament modern:

1. Uși cu inserții de sticlă

Ușile cu inserții de sticlă reprezintă întotdeauna o alegere inspirată. Acestea nu se demodează odată cu trecerea timpului, ținând cont de popularitatea pe care o câștigă acest material versatil în amenajarea locuințelor, în prezent existând o mulțime de elemente din sticlă care pot fi integrate în decorul casei.

Inserțiile din sticlă la nivelul ușii sunt un detaliu decorativ elegant și în același timp practic, deoarece permit luminii să pătrundă în încăpere și creează o atmosferă caldă. În plus, ușile de interior cu inserții de sticlă mată oferă intimitate fără a restricționa pătrunderea luminii. Aceste uși sunt disponibile în mai multe modele, inserțiile din sticlă având diverse forme decorative (cel mai adesea dreptunghi și oval), astfel că se poate alege o ușă care să corespundă cu stilul arhitectural al casei;

2. Uși pliante

Ușile pliante se potrivesc stilului modern, întrucât îmbină caracteristici de ordin practic cu trăsături estetice. Acestea pot fi utilizate în orice încăpere, inclusiv baie și bucătărie. De altfel, ușile pliante sunt ușor de folosit și sunt caracterizate de eficiență. Principiul de funcționare din spatele acestor uși constă în deschiderea și închiderea unor panouri, fără a necesita un spațiu suplimentar pentru a fi montate sau utilizate.

Ușile pliante se potrivesc în locuințele moderne pentru că îndeplinesc dezideratul referitor la optimizarea spațiului și nu în ultimul rând, au un design distinct și remarcabil;

3. Uși glisante

Un alt tip de ușă ideal pentru optimizarea spațiului este ușa glisantă. Versatilă și ușor de manevrat, ușa glisantă are un sistem simplu de închidere și deschidere, cu sistem de încastrare în perete. Pe lângă aspectul funcțional, aceste uși conturează un design modern și pot fi armonizate cu stilul de amenajare al locuinței. Optimizând spațiul și oferind luminozitate, ușile glisante sunt potrivite pentru orice cameră și au devenit un element apreciat în rândul persoanelor care preferă stilul modern în designul interior.

Toate cele trei tipuri de uși prezentate anterior se potrivesc în orice locuință modernă, fie că e vorba de un studio, un apartament sau o casă. Important este ca ușile să fie alese în funcție de stil, material și culoare, astfel încât să funcționeze în armonie cu restul elementelor din cameră, cum ar fi pardoseala și ferestrele.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Proiectele de tip parteneriat public-privat reprezinta viitorul si de aceea am participat la IMF/WB Constituency Meeting 2024, pentru a discuta cu expertii si a vedea cum pot fi create noi...
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
#usi, #casa , #proiecte constructii