Comisia Europeana autorizeaza serul companiei Moderna. Ursula von der Leyen: "Asiguram vaccinuri sigure si eficiente impotriva #COVID19 pentru europeni"

Miercuri, 06 Ianuarie 2021, ora 18:48 2122 citiri
Ursula von der Leyen este presedinta executivului comunitar

Comisia Europeana a autorizat conditionat miercuri, 6 ianuarie, vaccinul impotriva COVID-19 dezvoltat de compania americana Moderna, a anuntat presedinta executivului comunitar, Ursula von der Leyen.

Agentia Europeana pentru Medicamente (EMA) a recomandat anterior in cursul zilei autorizarea conditionata a vaccinului impotriva COVID-19 dezvoltat de Moderna, care este cel de-al doilea vaccin pe care EMA l-a recomandat spre aprobare in cadrul Uniunii Europene, dupa cel al Pfizer-BioNTech in decembrie, relateaza AFP, dpa si Reuters.

Campaniile de vaccinare impotriva COVID-19 din cele mai multe state UE au inceput pe 27 decembrie.

"Asiguram vaccinuri sigure si eficiente impotriva #COVID19 pentru europeni", a postat pe Twitter presedinta Comisiei Europene la cateva ore dupa primirea recomandarii din partea EMA.

Executivul comunitar a comandat 160 de milioane de doze de la compania Moderna in numele statelor membre ale blocului comunitar. Pentru vaccinare sunt necesare doua doze de vaccin.

Autorizarea conditionata inseamna ca vaccinul poate fi folosit in inocularea cetatenilor UE, dar obliga companiile sa continue sa impartaseasca informatii asupra efectelor pe termen lung, de exemplu, noteaza dpa.

Institutul "Cantacuzino", despre serurile anti-COVID distribuite in recipiente de pizza: "Inscrisul de pe cutie nu influenteaza siguranta vaccinului"

Cum va fi platit personalul medical care se ocupa de vaccinarea anti-COVID-19. "Saptamana viitoare o sa fie aprobata"

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News