Ravagiile făcute de uragan în Florida. Cum arată acum orașul Fort Myers, paradisul tropical căutat anterior de milioane de turiști VIDEO

Joi, 29 Septembrie 2022, ora 14:40 3854 citiri
Orașul Fort Myers, în vremurile bune, înainte să fie lovit de uragan FOTO Wikipedia

Uraganul Ian a lovit violent coasta de est a Statelor Unite ale Americii pe 28 septembrie.

Câteva destinații turistice celebre din statul Florida au fost afectate grav de dezlănțuirea naturală, care a atins în zilele precedenta zona Caraibelor, lăsând Cuba fără electricitate.

O filmare de tip time-lapse arată cum apele au inundat orașul Fort Myers, una dintre destinațiile turistice de top din Florida, vizitată de milioane de oameni.

Relatările de la fața locului indică faptul că apa a ajuns în zona plajelor inundate la o adâncime de peste 3 metri jumătate, iar străzile orașului care numără aproximativ 90.000 de locuitori au fost, de asemenea, acoperite cu apă.

Peste 200.000 de locuitori din zona lovită de uragan au fost evacuați în avans.

Estimările făcute joi, 29 septembrie, arată că aproximativ 2 milioane de consumatori din regiune au rămas fără electricitate.

Locuitorii din Fort Myers au fost informați că, cel mai probabil, nu vor putea fi racordați din nou la rețeaua electrică mai devreme de două săptămâni.

Vestea pozitivă pentru americanii din Florida este că, în jurul orei 6.30 (13.30 - ora României), uraganul a scăzut semnificativ în intensitate, fiind retrogradat la statutul de furtună tropicală.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com