Celebră stațiune turistică, devastată de un uragan. Otis a lăsat în urmă zeci de morți VIDEO

Joi, 26 Octombrie 2023, ora 19:32
2615 citiri
Celebră stațiune turistică, devastată de un uragan. Otis a lăsat în urmă zeci de morți VIDEO
Imagine din Acapulco după furtuna puternică FOTO X

Cel puţin 27 de persoane au murit din cauza uraganului Otis, a anunţat joi, 26 octombrie, guvernul mexican, după ce una dintre cele mai puternice furtuni care a lovit țara a devastat cu o zi înainte staţiunea balneară Acapulco, relatează Reuters.

Alte patru persoane - membri ai marinei - sunt date dispărute, a declarat guvernul.

Uraganul Otis, care a atins coasta mexicană cu o intensitate de 5, maximă pe scara Saffir-Simpson a vitezei vântului, a devastat Acapulco, a inundat străzile, a smuls acoperişurile caselor şi hotelurilor şi a întrerupt comunicaţiile, accesul rutier şi aerian. ”Ceea ce a suferit Acapulco a fost cu adevărat dezastruos”, a declarat preşedintele Andres Manuel Lopez Obrador într-o conferinţă de presă susţinută joi dimineaţă.

Furtuna, care s-a intensificat neaşteptat de rapid în largul coastei Pacificului, a fost atât de puternică încât a smuls copaci masivi din rădăcini. Spitalele au fost inundate, iar pacienţii a trebuit să fie evacuaţi în zone mai sigure.

Operaţiunile la aeroportul internaţional din Acapulco rămân suspendate, au declarat oficialii, care au explicat că există daune structurale. Aeroportul internaţional al oraşului portuar a fost închis după ce Otis a distrus turnul de control, a întrerupt telecomunicaţiile şi a lăsat drumurile de acces blocate.

Aproape 8.400 de membri ai armatei, ai forţelor aeriene şi gărzii naţionale din Mexic au fost desfăşuraţi în Acapulco şi în apropiere pentru a ajuta la eforturile de curăţare, a declarat Ministerul Apărării.

Cursurile au fost anulate joi pentru elevii din întregul stat Guerrero, iar guvernatoarea Evelyn Salgado a dat asigurări că autorităţile lucrează pentru a restabili electricitatea şi pentru a reactiva pompele de apă potabilă din Acapulco.

Compania mexicană de energie Pemex a precizat într-un comunicat că există o aprovizionare sigură cu benzină şi motorină pentru portul Acapulco şi pentru întregul stat Guerrero.

Compania de stat de electricitate CFE din Mexic avea peste 1.300 de angajaţi care lucrau la restabilirea energiei electrice, miercuri seara, când aproximativ 300.000 de persoane erau fără curent electric.

Telmex, firma mexicană de telecomunicaţii controlată de familia magnatului Carlos Slim, a declarat că şi-a restabilit reţeaua în Acapulco joi dimineaţă.

Accident înfiorător, cu 14 morți și 31 de răniți, după ce un autobuz s-a răsturnat. Șoferul a fugit
Accident înfiorător, cu 14 morți și 31 de răniți, după ce un autobuz s-a răsturnat. Șoferul a fugit
Cel puţin 14 persoane au murit, iar alte 31 au fost rănite într-un accident rutier în Mexic, anunţă autorităţile, relatează AFP. Accidentul a avut loc în statul Mexico, la periferia...
Peste 100 de tornade au fost înregistrate în mai multe state americane. Cel puțin cinci persoane și-au pierdut viața VIDEO
Peste 100 de tornade au fost înregistrate în mai multe state americane. Cel puțin cinci persoane și-au pierdut viața VIDEO
Cel puţin cinci persoane au fost ucise de unele dintre numeroasele tornade care au măturat o parte din marele câmpii din centrul Statelor Unite, au anunţat duminică autorităţile locale,...
#uragan, #Otis, #Mexic, #morti, #acapulco, #statiune turistica , #Mexic