Mincinoasa de la Cluj. Anunțul viclean care a lăsat cu buza umflată zeci de tineri care și-au dorit să petreacă la Untold

Vineri, 11 Noiembrie 2022, ora 03:40
37425 citiri
Mincinoasa de la Cluj. Anunțul viclean care a lăsat cu buza umflată zeci de tineri care și-au dorit să petreacă la Untold

Mihaela C., o tânără din Cluj-Napoca, a reușit să înșele nu mai puțin de 15 persoane, promițând că le închiriază garsoniere sau apartamente în perioada festivalului Untold.

Tinerii erau ademeniți cu fotografii spectaculoase ale camerelor, dar și cu un preț mult sub cel practicat la Cluj în perioada celebrului festival.

Încântați, clienții achitau prin transfer bancar avansul chiriei pentru trei nopți, însă când ajungeau în oraș nu mai reușeau să dea de proprietar și abia atunci realizau că nici măcar nu au adresa apartamentului pentru care plătiseră o parte din chirie.

Mihaela C. nu a profitat doar de naivitatea turiștilor care-și doreau câteva zile de distracție la Untold, ci și de tineri care căutau să închirieze pe termen lung apartamente în centrul orașului.

Femeia a mers până acolo încât a pus la bătaie apartamentul în care locuiau părinții ei. Organiza prezentarea locuinței când aceștia nu erau acasă, încasa avansul de la clienți, pentru ca în cele din urmă să nu le mai răspundă la telefon.

S-au petrecut chiar și situații de-a dreptul penibile când chiriașii s-au prezentat cu tot cu bagaje la ușa apartamentului pe care credeau că l-au închiriat pe trei ani și dădeau nas în nas peste părinții Mihaelei.

Oamenii se scuzau și explicau disperați că nu sunt la curent cu afacerile fiicei lor, însă ei nu închiriază apartamentul respectiv întrucât este casa în care ei locuiesc efectiv.

Prinsă în flagrant

Alți doi tineri din Cluj Napoca, colegi de serviciu, și-au dat seama că au fost trași pe sfoară de aceeași ”proprietăreasă” de apartamente în momentul în care au realizat că au închiriat pentru aceeași perioadă aceeași locuință de la aceeași persoană. Cei doi au cerut unei colege să apeleze și ea numărul de telefon aferent anunțului postat pe site-ul de mică publicitate, să verifice dacă respectiva merge până acolo încât să închirieze apartamentul și unei a treia persoane. Bănuielile lor s-au adeverit, așa că au decis să apeleze la poliție.

Cu suma de bani în mână, plata avansului de chirie, fata a mers la întâlnirea cu proprietăreasa. Banii erau marcați însă de polițiști, iar Mihaela C. a fost prinsă în flagrant delict, recunoscând totul.

La Poliția din Cluj-Napoca au fost înregistrate nu mai puțin de 15 plângeri formulate de victimele Mihaelei. Schema înșelăciunii era aceeași în toate cazurile: anunț pe site-uri de mică publicitate, fotografii ale apartamentelor copiate de pe alte site-uri de imobiliare de prin Spania, preț mic la chirie, avans achitat prin transfer bancar sau cash în timpul vizionării și apoi o misterioasă dispariție.

Clienții țepuiți au mărturisit polițiștilor că au făcut greșeala să plătească avansul chiriei (sume cuprinse între 100 și 500 de euro) fără să ceară adresa exactă a apartamentului și fără să verifice prin google image dacă fotografiile aferente anunțului sunt reale. Unul singur a făcut acest lucru, dar după ce plătise avansul. Atunci și-a dat seama că fotografia care chipurile prezenta apartamentul în care avea să petreacă trei nopți la Untold erau în realitate poze ale unei case din Spania.

Unora dintre clienți Mihaela le răspundea la telefon și le îndruga tot felul de minciuni, ba că i-a murit mama și a trebuit să plece de urgență din țară, ba că i-a murit bunica, ba că mama ei închiriase fără știrea ei apartamentul altor persoane. Fata le promitea clienților că le va restitui avansul plătit, dar acest lucru nu s-a întâmplat niciodată.

Tânăra ”proprietăreasă” a avut aceeași atitudine sfidătoare și în instanță unde nu s-a prezentat decât o dată de bunăvoie, iar în următoarele dăți fiind adusă cu mandat. A mințit judecătorii că a restituit o parte din bani clienților săi, dar fără să facă vreo dovadă în acest sens, cerând cu tupeu răgaz să se împace și cu ceilalți. Până la finalul procesului pe fond, acest lucru nu s-a întâmplat.

Mihaela C. a fost condamnată pentru înșelăciune la un an și șase luni de închisoare cu suspendare și muncă în folosul comunității. Femeia a fost obligată de instanță să achite păgubiților datoriile. Sentința aparține Judecătoriei Cluj-Napoca.

Un nou mod de înșelăciune prin apeluri telefonice. Avertismentul Poliției pentru români
Un nou mod de înșelăciune prin apeluri telefonice. Avertismentul Poliției pentru români
Poliţia Română avertizează asupra unui nou mod de înşelăciune - ”spoofing”, prin apeluri telefonice în care atacatorii se folosesc de tehnologia Voice over IP (VoIP) pentru a-şi...
Un tânăr din SUA a reușit să zboare cu avionul fără să-și cumpere bilet. Cum a reușit
Un tânăr din SUA a reușit să zboare cu avionul fără să-și cumpere bilet. Cum a reușit
Un tânăr de 26 de ani din SUA a găsit o modalitate ingenioasă, dar ilegală, prin care să zboare cu avionul fără a-și cumpărat bilet. Bărbatul a fotografiat biletul unui alt pasager...
#untold, #chirie cluj Napoca, #apartament inchiriat, #garsoniera chirie, #inselaciune, #Untold Festival Cluj , #Untold
Comentarii