Sorin Cartu, despre meciul cu Astra: LPF sa-si asume responsabilitatea. De aia sunt pusi acolo

Joi, 30 Iulie 2020, ora 11:53
2931 citiri
Sorin Cartu, despre meciul cu Astra: LPF sa-si asume responsabilitatea. De aia sunt pusi acolo
Sorin Cirtu/Captura Foto

Presedintele CS Universitatea Craiova, Sorin Cartu, a declarat, joi, ca responsabilitatea gasirii unei solutii in ceea ce priveste soarta meciului cu Astra Giurgiu ii revine conducerii LPF, nu Adunarii Generale a ligii.

"DSP Giurgiu si LPF-ul sa-si asume responsabilitatile. Ce se intampla daca cineva de la Astra e in incubatie si jucam si opreste meciul cu CFR? Cine isi asuma responsabilitatile? Responsabilitatile nu sunt ale noastre. Cine conduce trebuie intotdeauna sa-si ia responsabilitatile. De aia sunt pusi acolo. Nu sa vina... Ei conduc. Ce, sa vina altii dupa aia sa voteze, sa spune cum doresc? Nu, domne, esti acolo si decide! Ca fac 18 sau 16 echipe, ca interup meciuri, ca dau 3-0, ca nu dau 3-0.

De aia esti pus acolo, ca te apeleaza lumea , sau nu stiu cum, sa iei decizii. Eu nu te-am ales pe tine o data ca pe urma sa ne chemi iar la discutii. Mergem pe ideea ca cine e pus in capul trebii sa conduca pe ideile lui. Am zis ca are idei novatoare, ca e destept si sa decida. Care e vina noastra in aceasta situatie? Avem noi vina ca se joaca sau nu se joaca meciul? De ce nu au pus meciul luni sau marti, cand a jucat si CFR-ul? Daca era marti, numai era baiatul bolnav.

E vina noastra ca meciul a fost pus miercuri? Noi ne conformam la ceea ce se intampla. De ce trebuia sa ajungem pe 3 august, de ce nu se joaca finala cupei pe 3 august? Erau doar doua echipe implicate, nu sase echipe. Noi nu avem un mare avantaj, ne va lipsi ritmul de joc daca nu se joaca partida asta, cu Astra. Sunt mai avantajati CFR-ul, chiar daca joaca trei meciuri in sapte zile, ca se pregatesc prin jocuri si intotdeauna forma sportiva si starea de concurs ti-o iei mai bine din jocuri, decat din antrenamente. Sa ia decizii, nu avem jupani la liga, la DSP! Sa se duca sa-si faca analizele la Cluj, astia de la Astra, sa treaca prin DSP Cluj", a declarat Cartu, la Pro X.

El exclude posibilitatea ca meciul cu Astra sa se joace sambata: "Am citit o aberatie, ca sa ne testam vineri si sa jucam sambata. Pai noi suntem calul de experienta, de bataie sa jucam noi sambata cu Astra si jucam si luni finala campionatului? Ai 48 de ore sa joci celalalt meci, de unde treaba asta? De unde e aberatia asta? Cum sa faci asa ceva? Pai ce, noi suntem bataia de joc a campioantului sau cum? Cum poate sa gandesca cineva asa ceva? Sa ne prejudiciezi noua... Dar de ce nu pui si CFR-ul sa joace sambata?"

Mijlocasul croat al echipei Astra Giurgiu, Ljuban Crepulja, a fost testat pozitiv cu noul coronavirus, astfel ca meciul programat miercuri, de la 21.30, in etapa a IX-a a play-off-ului Ligii I, cu CS Universitatea Craiova a fost amanat.

Adversar complicat pentru campioana Steaua în sferturile EuroCup
Adversar complicat pentru campioana Steaua în sferturile EuroCup
Campioana României la polo masculin, Steaua Bucureşti, va întâlni formaţia spaniolă Astralpool CN Sabadell, în sferturile de finală ale LEN Euro Cup, conform tragerii la sorţi de marţi....
Doi ani de suspendare. O nouă decizie dură zguduie lumea dopingului
Doi ani de suspendare. O nouă decizie dură zguduie lumea dopingului
Atacantul internaţional brazilian al echipei Flamengo, Gabriel Barbosa, cunoscut sub numele de "Gabigol", a fost suspendat pentru doi ani pentru tentativă de fraudă la un control antidoping de...
#Universitatea Craiova, #sport, #fotbal, #Liga I, #Steaua, #CFR Cluj , #Liga I