Reactia lui Cristiano Bergodi dupa ce-a devenit antrenorul principal al Universitatii Craiova

Vineri, 08 Mai 2020, ora 19:33
4034 citiri
Reactia lui Cristiano Bergodi dupa ce-a devenit antrenorul principal al Universitatii Craiova
Foto: captura Facebook/Universitatea Craiova

Noul antrenor al echipei de fotbal Universitatea Craiova, Cristiano Bergodi, a declarat, vineri, intr-o interventie live pe pagina de Facebook a clubului, ca formatia sa are sanse sa castige in acest sezon titlul de campioana, aflandu-se la doar 4 puncte in spatele liderului CFR Cluj.

"Cu domnul (Mihai) Rotaru ne-am inteles imediat, m-au cautat ieri si am ales sa vin la Craiova, cu ganduri pozitive si entuziasm pentru aceasta meserie, stiind ca Universitatea Craiova este una dintre cele mai bune echipe din Romania. Eu cred ca e posibil sa castigam titlul, eu pentru asta am venit, suntem la numai 4 puncte de CFR Cluj si e normal sa ne gandim la titlu. E si o situatie in care apar surprize, nu stim cum s-au pregatit echipele in aceasta perioada de pandemie. E un mic campionat de 8 meciuri si vom incerca sa ne apropiem de CFR. Eu cred ca Universitatea Craiova are sanse la titlu ca si alte echipe. Eu sper din suflet sa putem castiga trofee, sa facem ceva deosebit pentru aceasta echipa de traditie", a declarat Bergodi.

Bergodi nu se astepta sa revina in campionatul romanesc atat de repede.

"Sincer nu ma asteptam sa revin asa repede in Liga I, speram ca din august sa am o sansa sa revin. Eu ma simt in Romania ca in a doua casa. Am avut sansa de a antrena intr-un campionat foarte bun, echipe cu traditie, Rapid, (CFR) Cluj, Steaua si sunt mandru de aceasta situatie. Suporterii Craiovei sunt patimasi, am simtit asta pe pielea mea cand am venit cu alte echipe. Suporterii au impins mereu jucatorii din spate, se poate spune cu usurinta ca sunt al 12-lea jucator", a mai spus Bergodi.

Antrenorul a vorbit si despre situatia din Italia, una din tarile cel mai grav afectate de pandemia de COVID-19: "A fost o perioada foarte, foarte grea in Italia, au murit oamenii ca mustele, Lombardia a fost foarte afectata. Nu a fost usor, dar Italia s-a comportat binisor si din 4 mai am inceput sa iesim din case. Speram ca acelasi lucru sa se intample si in Romania. E o durere mare ca au murit atatia oameni".

Antrenorul italian Cristiano Bergodi a semnat, vineri, un contract pe un an cu echipa de fotbal Universitatea Craiova, inlocuindu-l astfel pe Corneliu Papura, care a demisionat saptamana trecuta.

Corneliu Papura, 46 de ani, il inlocuise pe Victor Piturca in functia de antrenor al echipei oltene la inceputul acestui an, dupa ce fostul selectioner si-a reziliat contractul. Corneliu Papura mai fusese antrenor principal la Universitatea din 15 aprilie 2019, dupa demiterea italianului Devis Mangia, si in prima parte a sezonului actual, pana la 1 septembrie, cand a fost instalat Piturca.

De numele unui antrenor italian, Devis Mangia, se leaga si ultimul trofeu cucerit de Universitatea Craiova, Cupa Romaniei, in 2018.

Bergodi si-a reziliat la inceputul lunii ianuarie contractul cu FC Voluntari, pe care a pregatit-o in perioada noiembrie 2018-decembrie 2019.

Bergodi (55 ani), care are in palmares un trofeu in Romania, Supercupa cucerita in 2007 cu Rapid, le-a mai antrenat in tara noastra pe FC National Bucuresti, CFR Cluj, Rapid, Politehnica Iasi, Steaua si ASA Targu Mures, dar si echipele italiene Imolese, Sassuolo, Modena, Pescara si Brescia.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Cristiano Bergodi antrenor Craiova, #reacti Bergodi antrenor Craiova , #stiri Universitatea Craiova