Piturca si-a prezentat planul maret dupa venirea la Universitatea Craiova

Marti, 03 Septembrie 2019, ora 22:01
6580 citiri
Piturca si-a prezentat planul maret dupa venirea la Universitatea Craiova
Foto: csuc.ro

Victor Piturca (62 de ani) a declarat, marti, in conferinta de presa in care a fost prezentat oficial in functia de manager al echipei Universitatea Craiova, ca principalele sale obiective la gruparea alb-albastra sunt castigarea titlului si accederea in grupele Ligii Campionilor.

"Gandul meu este de a castiga campionatul si a accede in grupele Ligii Campionilor. Poate ca in primul an nu va fi posibil, dar in grupele Europa League putem sa ajungem. Sper sa reusesc. Nu este un gand imposibil de realizat. Universitatea Craiova este un club foarte bine aranjat in Liga I. Poate cel mai puternic din Liga I si din punct de vedere al infrastructurii si al tuturor celorlalte lucruri. Oferte am avut si din afara, dar cluburi de valoare medie si nu mi-am permis sa merg. Am avut si din Romania. Am ales Craiova si pentru ca aici am crescut, aici am facut primii pasi in fotbal, in plus v-am spus care e ambitia mea la Universitatea", a afirmat Piturca.

El a mentionat ca in decizia de a prelua formatia U Craiova a contat performanta si nu aspectul financiar. "Discutiile cu Universitatea Craiova au inceput acum 2 saptamani si nu cu nu stiu cat timp in urma cum s-a spus. Cu Papura da, am avut discutii saptamanale in ultimii zece ani, discutii numai despre fotbal, dar nu puteam sa ii dau eu sugestii cat a fost principal, nici lui, nici lui Neagoe. Una e sa stai cu echipa zi de zi si alta sa stai acasa si sa dai indicatii. Am discutat cu domnul Rotaru, ne-am inteles dupa cateva zile. Am rezolvat fara pretentii mari. Eu am revenit nu cum am facut o data, pentru ca acum ma intereseaza sa facem performanta, nu partea financiara. S-a tot spus ca sunt Ferguson sau mai stiu eu cine. Nu, nu sunt Ferguson, eu sunt Victor Piturca si ma voi ocupa doar de partea fotbalistica, nimici mai mult. Normal, veniri, plecari de jucatori si asa mai departe, dar nimic mai mult", a spus el.

Pituca sustine ca in momentul de fata cea mai buna echipa din Liga I este CFR Cluj. "Am vazut aproape toate meciurile din Liga I, plus pe cele din Liga a II-a, sunt la curent cu absolut tot. Campionatul nostru este unul de valoare sub medie, pentru ca sunt jucatori veniti de la cluburi mici. Usor-usor insa vad ca a urcat campionatul, parca au venit ceva jucatori mai valorosi, se si vede ca meciurile sunt mai spectaculoase, se marcheaza mai multe goluri. Dinamo e un club mare, vad ca incepe usor sa urce, FCSB a castigat acum un meci important cu FC Viitorul, ceea ce ii da aripi, dar CFR ramane cea mai buna echipa din fotbalul romanesc. Sper eu ca usor-usor Universitatea Craiova sa devina cea mai buna echipa din Romania", a precizat Victor Piturca.

Staff-ul fostului selectioner al Romaniei la Universitatea Craiova va fi format din secunzii Cornel Papura si Adrian Neaga, antrenorul cu portarii Martin Tudor si preparatorul fizic Cornel Blejan.

Piturca il inlocuieste pe Corneliu Papura, numit antrenor principal pe 15 aprilie dupa demiterea italianului Devis Mangia.

Universitatea Craiova a anuntat la 22 august ca Victor Piturca va ocupa functia de manager, urmand sa conduca echipa de pe banca tehnica si sa coordoneze strategia clubului pentru cel putin trei ani.

Victor Piturca nu a mai condus nicio echipa din iulie 2016, cand a intrerupt colaborarea cu gruparea saudita Al Ittihad Jeddah.

In varsta de 62 de ani, Victor Piturca a debutat ca antrenor in 1992, cand a preluat formatia Steaua Bucuresti, pe care a mai condus-o ulterior in trei randuri. El a mai antrenat Universitatea Craiova de doua ori, prima reprezentativa a Romaniei de trei ori, selectionata de tineret o data si formatia saudita Al Ittihad Jeddah in doua randuri.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Guvernul ar urma să țină o ședință într-un mare oraș din vestul României. Care este motivul deplasării
Guvernul ar urma să țină o ședință într-un mare oraș din vestul României. Care este motivul deplasării
Alfred Simonis, președintele interimar al Camerei Deputaților și candidatul PSD-PNL la Consiliul Județean Timiș a anunţat joi, 18 aprilie, că o şedinţă de Guvern ar putea avea loc...
Campanie intensă pentru candidatura lui Geoană la prezidențiale. S-a lansat un nou site de susținere
Campanie intensă pentru candidatura lui Geoană la prezidențiale. S-a lansat un nou site de susținere
O campanie de susținere pentru candidatura lui Mircea Geoană, actualul secretar general adjunct al NATO, a fost demarată în online. Inițiativa, care se recomandă drept o „platformă...
#Victor Piturca Universitatea Craiova , #stiri Universitatea Craiova