O noua lovitura pentru Mititelu

Miercuri, 03 Iulie 2013, ora 14:48
3483 citiri
O noua lovitura pentru Mititelu

Patronul gruparii Universitatea Craiova, Adrian Mititelu, va trebui sa plateasca aproximativ 60.000 de euro clubului CSJ Stiinta "U" Craiova drept indemnizatie de formare pentru cei 10 jucatori pe care a anuntat ca i-a inregistrat la FRF.

Directorul executiv al CSJ Stiinta U Craiova, Bogdan Pincu, a precizat ca pentru fiecare dintre cei 10 jucatori prezentati de Mititelu, gruparea pe care o conduce trebuie sa primeasca 3500 de lei pentru fiecare an de formare:

"Reprezentantii FC Universitatea Craiova au anuntat, luni, ca au fost inregistrate la Federatia Romana de Fotbal documentele pentru 20 de jucatori, 10 dintre acestia provenind de la Clubul Sportiv Judetean Stiinta 'U' Craiova. Este vorba despre atacantul Catalin Balan, mijlocasii Georgian Dinu, Gabriel Miu, Florin Dragomir, Lucian Patru si Vlad Georgescu si fundasii Ionut Marzeanu, Vasile Stania, Bogdan Ciocarla si Lucian Avram. Trebuie precizat ca orice sportiv are libertatea de a semna un contract cu clubul la care doreste sa activeze, drept consfintit de legislatie, pe care nimic nu i-l poate limita.

De altfel, potrivit Regulamentului privind statutul si transferul jucatorilor de fotbal, un amator, categorie in care se inscriu cei 10 nominalizati, pentru a incheia primul sau contract cu o echipa de fotbal, nici nu are nevoie de acordul clubului la care este legitimat - in cazul de fata, CSJ Stiinta "U" Craiova. Echipei de fotbal ii revine obligatia de a ne instiinta in scris si, totodata, de a ne achita compensatia de formare, in cazul jucatorilor amatori cu varsta de pana la 23 de ani care, semnand contractul de munca sau conventia civila, isi schimba statutul din amatori in profesionisti. Prin regulament, pentru Liga a 2-a, nivelul acestei compensatii a fost stabilit la 3.500 de lei pentru fiecare an de pregatire, astfel ca, pentru cei 10 jucatori formati la CSJ Stiinta 'U' Craiova, totalul este de 267.750 de lei".

Oficialul gruparii de liga a IV-a nu a fost instiintat cu privire la incheierea unor contracte intre cei 10 jucatori si clubul condus de Adrian Mititelu, asa cum prevede regulamentul. "Pana in prezent, Clubul Sportiv Judetean nu a incasat aceasta suma. In privinta contractelor care ar fi fost semnate de cei 10 jucatori cu FC Universitatea Craiova, noi nu ne putem pronunta, cu atat mai mult cu cat nu am fost intrebati si nici nu am fost instiintati, asa cum cere regulamentul, cu privire la incheierea unor astfel de contracte. Federatia Romana de Fotbal este cea care va analiza documentele depuse in vederea legitimarii fotbalistilor si va decide daca acestea respecta conditiile impuse prin regulament", a mai precizat Bogdan Pancu.

Finantatorul clubului Universitatea Craiova, Adrian Mititelu, a anuntat, luni, intr-o conferinta de presa ca gruparea olteana a inregistrat la FRF documentele pentru 20 de jucatori, printre acestia aflandu-se Dorel Stoica, Ovidiu Stoianof, Robert Saceanu sau Dumitru Hotoboc.

Cei 20 de jucatori anuntati de site-ul oficial al clubului oltean sunt: Dorel Stoica, Dumitru Hotoboc, Ovidiu Stoianof, Robert Saceanu, Catalin Craciun, Eusebiu Riosanu, Sorin Busu, Jackie Nicolae, Robert Cale, Bogdan Ciocirla, Florin Dragomir, Georgian Dinu, Aurel Preda, Claudiu Balan, Ionut Mirzeanu, Gabriel Miu, Lucian Avram, Vasile Stania, Lucian Patru si Vlad Georgescu. Noul antrenor al echipei este italianul Nicolo Napoli.

Initial, primarul orasului Craiova, Lia-Olguta Vasilescu l-a sustinut pe Mititelu in disputa sa cu FRF si in incercarea de a reinscrie echipa in Liga a II-a. Vazand ca Mititelu nu reuseste sa faca rost de banii necesari inscrierii formatiei in Liga a II-a, Primaria Craiova a decis sa formeze o alta echipa in cadrul Clubului Sportiv Universitatea Craiova.

Autoritatile locale din Craiova au evacuat, la 27 iunie, gruparea Universitatea Craiova patronata de Adrian Mititelu de la Stadionul Ion Oblemenco, sub supravegherea politiei, pentru a face loc noii grupari.

Primarul Lia Olguta Vasilescu a anuntat ca echipa CS Universitatea Craiova are deja antrenor, un lot de 22 de jucatori, buget de 1,5 milioane de euro si va evolua in editia 2013-2014 a Ligii a II-a pe locul pus la dispozitie de FRF.

Ministrul Agriculturii le ia apărarea crescătorilor: "Eu nu cred că fermierii români vopsesc puii. Cel mai mare export de carne de pui în Franţa se face din România"
Ministrul Agriculturii le ia apărarea crescătorilor: "Eu nu cred că fermierii români vopsesc puii. Cel mai mare export de carne de pui în Franţa se face din România"
Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale Florin Barbu a precizat că el nu crede că „fermierii români vopsesc puii”. Declarațiile vin în contextul în care fostul președinte al...
Cum a fentat Piedone licitațiile. Curtea de Conturi l-a luat la bani mărunți. Nereguli grave și la Direcția Pentru Protecția Copilului
Cum a fentat Piedone licitațiile. Curtea de Conturi l-a luat la bani mărunți. Nereguli grave și la Direcția Pentru Protecția Copilului
Curtea de Conturi a constat la ultimul audit, finalizat la începtutul lunii martie 2024, la Sectorul 5, pentru anul 2022, că instituția condusă de Popescu Piedone a divizat contracte de...
#Adrian Mititelu amenda, #Adrian Mititelu datorii , #Adrian Mititelu