Secretarul general al Ligii Profesioniste de Fotbal: Daca nu va juca meciul cu Astra, Craiova poate cere la Comisia de Disiciplina sa castige partida la masa verde

Miercuri, 29 Iulie 2020, ora 22:24
3033 citiri
Secretarul general al Ligii Profesioniste de Fotbal: Daca nu va juca meciul cu Astra, Craiova poate cere la Comisia de Disiciplina sa castige partida la masa verde
Universitatea Craiova/Facebook

Secretarul general al Ligii Profesioniste de Fotbal, Justin Stefan, a declarat, miercuri, ca, in cazul in care meciul Astra - CS Universitatea Craiova, amanat din cauza unui jucator al giurgiuvenilor testat pozitiv cu noul coronavirus, oltenii pot face memoriu la Comisia de Disciplina pentru a obtine castigarea partidei la masa verde.

"In masura in care meciul nu se va putea disputa cel tarziu vineri, nu mai exista date pentru a se juca. Caz in care obiectivul nostru ramane acela de a se disputa celelalte meciuri ramase din acest sezon. Am vazut ca cei de la Craiova iau in calcul inclusiv posibilitatea formularii unei contestatii pentru a solicita castigarea jocului la masa verde. In cazul unei astfel de contestatii, competenta pentru solutionara ei apartine Comisiei de Disciplina a FRF. Ea produce o hotarare executorie si poate fi luat in calcul acest scenariu, atat timp cat va exista o asemenea contestatie din partea celor de la Craiova. E un litigiu care se va deschide, eu nu pot sa anticipez in acest moment solutia", a declarat Stefan, la Telekom Sport.

Actionarul clubului CS Universitatea Craiova Mihai Rotaru crede ca meciul cu Astra nu se va mai disputa, dupa ce un jucator al echipei din Giurgiu a fost testat poztiv cu noul coronavirus, si considera ca ar fi normal ca echipa lui sa castige partida la masa verde, deoarece intalnirea nu mai poate fi reprogramata.

"A fost o stare de disconfort la nivelul intregului grup. Toata lumea nervoasa, in special jucatorii, toata lumea voia sa joace si din pacate nu se poate. Am inteles ca e un caz destul de grav, febra, convulsii musculare, din pacate s-a intamplat.

Noi am ramas pe loc, am avut o tenatativa sa plecam, dupa care ne-am dat seama ca aici poate interveni DSP-ul, am vazut ca sunt abordari diferite in functie de zona in care se afla DSP-ul, Clujul, o abordare, Ilfovul, o abordare, Craiova, o abordare, Botosaniul, o abordare, si atunci Giurgiul poate sa aiba o abordare si ramanem pe loc pentru ca daca am fi plecat astazi puteam sa ne trezim cu o programare pentru vineri si ar fi insemnat sa ne intoarcem maine inapoi. S-a discutat cu staff-ul, s-a discutat cu capitanii si toata lumea a zis ramanem pe loc, ne antrenam in seara asta, ne antrenam maine seara.

Maine, dupa Adunarea Generala a LPF, vom sti ce se intampla. Teoretic si sansele cele mai mari sunt ca acest meci sa nu se mai dispute. Conform protocolului existent, ei ar trebui sa stea cinci zile in izolare si ulterior sa-si faca testele, dar nu mai sunt date de programare. Stim cu totii ca nu exista sanse sa se joace acest meci ulterior datei de 3 august. Ne dorim in primul si in primul rand sa jucam pe teren, asta vrea Craiova, nu asteptam pomeni, dar vom ramane pe loc, vedem daca se va juca acest meci, maine dupa-amiaza vom sti.

Daca nu se joaca, ne vom cere drepturile, vom vedea ce spun regulamentele, procedurile. Asta este o varianta (n.r. - sa castige Craiova cu 3-0 la masa verde), dar in momentul acesta cel mai bine este sa gandim optimist, acest meci se va juca vineri. Din pacate acest caz nu a fost unul asimptomatic, a fost unul cu simptome foarte clare si e o problema. Din ce stiu, OMS-ul a facut un studiu si transmiterea de la asimptomatici este cu un procent foarte scazut. Dar am inteles de la colegii de la Astra ca este un caz extrem de serios. A avut aseara primele simptome si dimineata a fost foarte grav", a declarat Rotaru, la Digi Sport.

Mijlocasul croat al echipei Astra Giurgiu, Ljuban Crepulja, a fost testat pozitiv cu noul coronavirus, astfel ca meciul programat miercuri, de la 21.30, in etapa a IX-a a play-off-ului Ligii I, cu CS Universitatea Craiova a fost amanat.

Probleme mari pentru Walter Zenga. Italianul e la retrogradare
Probleme mari pentru Walter Zenga. Italianul e la retrogradare
Echipa Emirates Club, antrenată de Walter Zenga, a pierdut joi seara, pe teren propriu, scor 1-2, cu formaţia Baniyas, în etapa a 17-a din UAE Pro League. Golul gazdelor a fost marcat de Andres...
Doi ani de suspendare. O nouă decizie dură zguduie lumea dopingului
Doi ani de suspendare. O nouă decizie dură zguduie lumea dopingului
Atacantul internaţional brazilian al echipei Flamengo, Gabriel Barbosa, cunoscut sub numele de "Gabigol", a fost suspendat pentru doi ani pentru tentativă de fraudă la un control antidoping de...
#Liga I, #cs craiova, #fotbal, #astra, #comisia de disciplina, #covid , #Liga I