Zi decisiva pentru USL

Luni, 24 Februarie 2014, ora 08:21 2211 citiri
Foto: Arhiva

Viitorul USL va fi decis luni. Este ziua in care expira ultimatumul oferit de presedintele PNL, Crin Antonescu, lui Victor Ponta.

Miercuri, presedintele PNL a spus ca pana luni Ponta trebuie sa hotarasca daca Romania va avea un Guvern USL sau un Guvern USD.

Mai mult, Antonescu a adaugat ca cea de-a doua variata nu va fi recunoscuta ca legitima de catre liberalii. De asemenea, in cazul unui Guvern USD, liderul PNL a anuntat ca va cere demisia lui Victor Ponta si a Executivului pe care acesta il conduce.

Ponta, despre anticipatele sugerate de Antonescu: Nu-mi dau demisia orice ar fi!

Legat de demisia sa, premierul a spus, duminica seara, ca acest lucru nu se va intampla "orice ar fi".

"Legat de demisia mea si a ministrilor, cred ca eram o data la o emisiune in 2012 cand Basescu imi cerea demisia si am zis un lucru pe care oamenii l-au inteles - cat e Basescu presedinte eu nu-mi dau demisia orice ar fi pentru ca atunci Basescu ar numi un alt prim ministru", a mentionat acesta.

Criza in USL s-ar putea termina luni, daca premierul Victor Ponta accepta ca ministru de Interne si vicepremier sa fie Klaus Iohannis.

Pe de alta parte, Ponta a sustinut ideea ca singura varianta posibila este ca primarul Sibiului sa detina portofoliul Finantelor si postul de vicepremier pe partea economica.

Mai mult, duminica seara, Antonescu a anuntat ca, in cazul in care Ponta nu accepta varianta propusa de el, va cere demisia ministrilor liberali.

Alina Gorghiu: Daca USL se rupe, PNL se va simti ca pestele in apa in Opozitie. Nu tinem doliu -Interviu

Deputatul PNL Alina Gorghiu sustine ca uniunea sta "intr-un fir de ata".

"Daca Uniunea nu va rezista, aceasta nu va fi din cauza lipsei de incredere intre cei doi lideri (...) in cazul in care USL devine istorie, PNL se va simti in opozitie ca pestele in apa, nu vom tine perioada de doliu si nici parastase pentru ca PSD ne-a dat afara de la guvernare", a declarat Alina Gorghiu intr-un interviu acordat Ziare.com.

Ziua de luni va fi una de foc, insa in lipsa lui Crin Antonescu. Liderul PNL efectueaza in primele doua zile ale saptamanii o vizita oficiala in Austria, la invitatia presedintelui Consiliului Federal, Michael Lampel.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News