Viziunea USL asupra mediului: Poluatorul plateste

Joi, 06 Octombrie 2011, ora 14:02
1915 citiri
Viziunea USL asupra mediului: Poluatorul plateste
Foto: TVR Info

Opozitia si-a lansat joi viziunea asupra mediului, realizata in parteneriat cu Miscarea Verzilor. Printre principiile promovate de USL se numara dreptul la un mediu sanatos si curat, dar si aplicarea principiului "poluatorul plateste".

Documentul contine un capitol special dedicat subiectului Rosia Montana, in privinta caruia PSD si PNL vizeaza desecretizarea de urgenta a contractului RMGC cu statul roman, realizarea unor evaluari independente cu privire la beneficiile si costurile implicate pentru statul roman, dar si o analiza corecta cu privire la "interesele reale ale persoanelor si companiilor care vor sa investeasca la Rosia Montana".

USL mai cere identificarea celor mai potrivite tehnologii pentru exploatarea zacamintelor, astfel incat mediul si patrimoniul sa nu fie puse in pericol, cu luarea in considerare a rezolutiei anti-cianuri a PE.

De asemenea, USL a decis sa solicite oficial o dezbatere serioasa asupra proiectului in Parlament si anunta ca va sprijini demersurile societatii civile privind consultarea populatiei in ansamblul sau prin referendum asupra acestei probleme.

Prezent la lansare, liderul PSD Victor Ponta a declarat ca Romania nu a avut niciodata o politica de mediu, iar USL este obligata sa vina cu o viziune coerenta asupra acestui domeniu.

Liderul social-democrat a reamintit ironic in discursul sau ca "oamenii de la Cogealac s-au batut cu bate si pistoale pentru energie eoliana", dar si faptul ca in acest an au fost finalizate o multime de parcuri pe tapsanele de la sate.

In plus, el a afirmat ca este constient ca solutiile pentru diversele probleme de mediu nu aduc intotdeauna castiguri electorale, ba dimpotriva. "Nu sunt un 'ecologist politic', nu calculez, nu cred ca va iesi pe plus, cate voturi castigi daca vorbesti de mediu. S-ar putea sa pierzi(...)Gheorghe Flutur din asta castiga voturi, din taierea de paduri", a acuzat Victor Ponta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#USL viziune mediu, #USL Rosia Montana , #Victor Ponta