Editorial: Victoria condamna USL la glontul democratiei

Vineri, 18 Mai 2012, ora 19:54
4647 citiri
Editorial: Victoria condamna USL la glontul democratiei

Victor Ponta nu e nici primul, nici ultimul premier care uita ce-a promis din secunda a doua a instalarii.

Atata bai sa fie, caci nici romanilor nu le curge prin vene vreo substanta cu functiune de aide-memoire! Daramite un sortiment de sange care se incinge din cauza nimicniciei si infige stampila istoriei unde-i este locul!

Cu toate ca i se pot imputa gluma referitoare la denuntarea intelegerii cu FMI din clipa in care semneaza prima oara condica de prezenta la Palatul Victoria, minciuna teribila legata de competenta garniturii sale de ministri si un populism care l-ar face invidios pana si pe Ion Iliescu, ca sa ma refer doar la cele mai flagrante, daca nu face greseli monumentale si are grija de imagine, premierul actual nu va avea frisoane in urmatorii ani.

Il va ajuta votul uninominal pur, si cu toate ca sunt de acord ca pericolul care pandeste democratia este real, caci poate aduce o majoritate parlamentara de peste 70 de procente, poate ca asta merita PDL.

Cu un asemenea act normativ adoptat, nu vor mai avea nicio relevanta legile reformatoare care au zguduit din tatani sisteme care se cereau de ani de zile primenite, dar au fost invinse de temerea pierderii alegerilor (PDL se pregateste sa fie exemplul cel mai graitor).

Nici stabilitatea economica, fie ea si fragila, dobandita cu greu, cu ajutorul unui sacrificiu enorm din partea romanilor. Nici laudele venite din partea cancelariilor europene, care au fost silite sa tunda cheltuielile publice mult dupa adoptarea in Romania a masurilor de austeritate.

Cu un manunchi de masuri "reparatorii" destinate adormirii nationale, USL nu va plati, probabil, pentru ipocrizie. Si va avea o majoritate care o va pune la adapost de orice migrena, cu ajutorul careia va putea modifica atat Constitutia, cat si axa de rotatie a Pamantului.

De ce ar merita PDL sa-si zdreleasca genunchii? Pentru ca a cules ce a semanat, pentru ca a dormit la umbra traseistilor si s-a crezut rasfatatul lui Dumnezeu. Pentru ca a amanat reforma interna si s-a concentrat pe mentinerea unui sistem clientelar fara de care multe pusculite personale ar fi fost azi mult mai sarace.

Pentru ca in momentul cand parlamentarii paraseau PSD si PNL pe capete nu a vazut niciun pericol pentru democratie din faptul ca s-a nascut o forta politica nevalidata de alegeri, dar acum tipa vazandu-si, peste cateva luni, trupul imputinat.

Singura consolare - daca portocaliii vor descoperi virtutea de a avea rabdare - va fi ca PNL si PSD, utilizand aceleasi practici, se va trezi in aceeasi situatie. Cu trupul grasut, USL nu va observa ca nu are pe pereti icoane, ci reprezentari ale lacomiei, si se va culca pe-o ureche.

Pana atunci, caci fara indoiala liberalii si socialistii nu vor invata din greselile altora, PDL are sansa unei reforme de substanta. Iar atunci, daca vor fi convinsi ca nu e niciun blat, romanii le vor surade din nou.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#masuri populiste Guvern USL, #PDL reforma morala Opozitie, #pensionari bugetari Ponta , #PDL