Vezi cum si-a impartit USL candidatii pe judete

Joi, 01 Septembrie 2011, ora 20:47 4997 citiri

Liderii USL au anuntat joi judetele si municipiile resedinta de judet unde fiecare din cele trei formatiuni va depune candidaturi.

Cele trei partide si-au impartit aproape egal, candidaturile - PSD, 22 de candidaturi la presedintiile Consiliilor Judetene si primariilor de municipii-resedinte de judet, iar Alianta de Centru-Dreapta (PNL+PC), 19.

Protocolul USL prevede ca stabilirea candidatilor se va face in urma sondajelor de opinie. Acestea au fost tinute secrete si au fost vazute doar de conducerile centrale ale partidelor.

Liderul PSD, Victor Ponta, a precizat ca media celor 41 de sondaje realizate de PSD si PNL in fiecare judet da un scor politic in dreptul USL de 60%, calculat dupa intentia de vot politic exprimata pentru Consiliile Judetene.

El a precizat ca, potrivit aceluiasi calcul al mediei sondajelor judetene, scorul national al PDL ar fi de 20%.

USL si-a stabilit candidatii la alegerile locale

Joi seara, dupa conferinta de presa a celor doi co-presedinti ai USL, Crin Antonescu si Victor Ponta, rezultatele sondajelor si harta candidaturilor pe judete au fost remise Ziare.com.

Candidaturile pentru Bucuresti vor fi stabilite dupa 15 septembrie, cand cele trei partide spera sa-l convinga pe Sorin Oprescu sa candideze la Primaria Capitalei sub sigla USL.

Edilul Capitalei a subliniat insa, joi seara, ca nu intentioneaza sa intre intr-un partid politic si a asigurat ca va candida ca independent.

D.R.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News