V.Ionescu, despre programul USL: E un nonsens, FMI nu va aproba asa ceva

Vineri, 27 Mai 2011, ora 14:41
4670 citiri
V.Ionescu, despre programul USL: E un nonsens, FMI nu va aproba asa ceva
Foto: B1TV

Valentin Ionescu, fostul ministru al Privatizarii in guvernarea CDR, apreciaza ca programul economic prezentat vineri de USL, nu este propriu-zis un program, deoarece el nu este insotit de prognoza sau modelul matematic pe care se bazeaza, si nici nu prezinta costurile pentru masurile pe care le anunta.

"Ce au prezentat dansii nu e un program, de aceea nu pot sa spun daca e bun sau prost. Trebuiau sa vina cu o prognoza, sa spuna ca masurile pe care le propun vor avea urmatorul cost, sa aiba o modelare matematica la baza(...) Nu se face asa, tu trebuie sa faci demostratia ca propunerile cu care vii stau in picioare. (...) Sa reduci fiscalitatea si sa maresti cheltuielile publice este un nonsens economic", a declarat Valentin Ionescu la B1TV, apreciind ca "cineva si-a pus totusi aceste probleme, din moment ce materialul a iesit abia in ultimul moment in public".

Valentin Ionescu s-a declarat ingrijorat si de faptul ca, prin propunerile economice avansate, USL merge in continuare "pe ideea ca in centrul dezvoltarii sta statul".

"FMI nu va aproba asa ceva, daca prin absurd se aplica ce scrie aici", a mai apreciat analistul economic, avertizand ca exista riscul fie ca FMI sa suspende acordul, fie sa ceara renegocierea lui, pentru ca este acord bilateral, in cazul in care USL va merge in continuare pe propunerile anuntate in programul economic dat publicitatii vineri.

Valentin Ionescu a mai apreciat ca propunerile sunt nerealiste, "deoarece nu au de unde sa acopere gaurile din buget" si a reamintit ca, desi Victor Ponta se arata iritat de cota unica, aceasta a fost introdusa chiar de PSD, in 1996, prin ministrul Florin Georgescu pentru societatile comerciale, si abia in 2004 a fost generalizata de alianta DA, prin introducerea la persoane fizice.

In plus, acesta a reamintit ca toate guvernele au inregistrat un deficit de 5-6% intre veniturile fiscale si cheltuielile publice, iar masurile anuntate vineri de USL nu fac decat sa angajeaze acelasi deficit.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#program economic USL, #masuri economice USL , #stiri Uniunea Social Liberala