USL vrea referendum de la 7:00 la 23:00

Marti, 17 Iulie 2012, ora 12:52
2810 citiri
USL vrea referendum de la 7:00 la 23:00
Foto: Arhiva

Programul de votare la referendumul pentru demiterea lui Traian Basescu ar putea fi prelungit, astfel incat alegatorii sa poata vota de la ora 07:00 pana la 23:00, a anuntat, marti, ministrul delegat pentru relatia cu Parlamentul, Mircea Dusa.

Potrivit acestuia, "USL face tot posibililul pentru a le asigura cetatenilor dreptul la vot".

"Da, exista o intentie de modificare a orarului si cred ca aceasta este corecta, pentru ca Constitutia ne spune sa cream conditii cetatenilor pentru a isi exprima un drept constitutional, acela de a vota. Probabil tot prin Lege, nu printr-o Ordonantade Urgenta, prin lege va fi adusa o asemenea modificare de a mari intervalul orar," a declarat Dusa.

Programul sectiilor de votare va fi prelungit, pe parcursul unei singure zile, pana la ora 22 sau 23, a anuntat luni seara si presedintele interimar Crin Antonescu.

"Legea precizeaza foarte clar durata pentru o zi. Avem hotararea Parlamentului pentru organizarea referendumului care stabilieste ziua, una singura, pentru acest referendum. Programul sectiilor de votare va fi prelungit, pe parcursul unei singure zile, pana la orele 22 sau 23", a afirmat Crin Antonescu.

Crin Antonescu a semnat decretul de promulgare a Legii referendumului

Presedintele interimar Crin Antonescu a semnat, marti dimineata, decretul privind promulgarea legii pentru modificarea articolului 10 din Legea nr. 3/2000 privind organizarea si desfasurarea referendumului.

Astfel, pentru ca rezultatul referendumului sa fie validat, este nevoie sa voteze 50% plus unu din totalul alegatorilor cu drept de vot, in acord cu decizia CCR.

Intrebat despre informatiile vehiculate in presa, conform carora USL intentioneaza sa scoata cvorumul de 50%, care sa valideze referendumul, Dusa le-a spus, evaziv, jurnalistilor ca "legea va fi pusa in acord cu decizia CCR", iar raspunsul final pe aceasta chestiune va fi facut public dupa ce se vor pronunta membrii Parlamentului.

Conducerile Senatului si Camerei Deputatilor pregatesc sesiunile extraordinare

Presedintele interimar al Senatului, Petru Filip, a facut, marti, cateva precizari legate de sesiunile extraordinare ale celor doua camere care vor fi organizate miercuri.

Petru Filip a declarat, inainte de sedintele Birourilor Permanente, ca se va incerca o apropiere a celor doua sedinte de plen de miercuri, programate initial pentru ora 12.00 la Senat si ora 10 la Camera Deputatilor.

Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
#program referendum 29 iulie, #prelungire program referendum USL, #referendum demitere Traian Basescu progra , #Traian Basescu