USL va participa la consultarile cu Traian Basescu

Joi, 02 Februarie 2012, ora 21:03 1888 citiri
Foto: Ziare.com

Presedintele Partidului Conservator, Daniel Constantin, a declarat, joi, ca liderii USL vor da curs invitatiei presedintelui Traian Basescu si vor participa la consultarile de la Palatul Cotroceni.

"Mi-ar placea sa cred ca presedintele ne-a trimis si o invitatie oficiala conform protocolului si bunului simt care se practica cu astfel de ocazii. USL va participa la consultarile de la Cotroceni, iar mandatul cu care ne vom prezenta il vom stabili luni in sedinta USL.

Basescu cheama partidele la consultari

Oricum, mi se pare tardiv pentru presedinte sa-si intre in mandatul constitutional pe care i l-au dat cetatenii, acela de a fi mediator, atata timp cat dansul s-a comportat si s-a si declarat a fi un jucator. Este cam tarziu pentru ceea ce ar fi trebuit sa faca presedintele inca de la inceputul mandatului, adica sa vegheze la buna functionare a institutiilor statului si sa fie mediator intre puterile statului.

Incearca acum sa recupereze aceste lucruri pe care le-a neglijat in atatia ani de mandat. Cred ca este tarziu atat pentru Opozitie, dar mai ales pentru cetateni. Cetatenii si-au dat seama ca presedintele nu a respectat mandatul pe care ei i l-au dat", a mai spus presedintele PC, Daniel Constantin.

Presedintele Traian Basescu a transmis o scrisoare presedintilor partidelor si formatiunilor politice reprezentate in Parlament prin care ii invita la consultari, la Palatul Cotroceni, luni, 6 februarie, a anuntat Administratia Prezidentiala.

Temele sunt perspectivele ratificarii de catre Romania a Tratatului privind stabilitatea, coordonarea si convergenta in Uniunea Economica si Monetara si dialogul dintre partidele politice si functionarea Parlamentului Romaniei.

Reprezentantii Uniunii Social Liberale sunt invitati la ora 12.00, iar reprezentantii Partidului Democrat Liberal, Uniunii Democrate Maghiare din Romania, Uniunii Nationale pentru Progresul Romaniei si Grupului parlamentar al minoritatilor nationale la ora 13.00, precizeaza comunicatul Presedintiei

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News