USL, sub 50%, PDL e egalat de partidul lui Dan Diaconescu - barometru IMAS

Joi, 08 Martie 2012, ora 11:16 6935 citiri
Foto: Arhiva

USL continua sa conduca in preferintele romanilor, fiind cotat cu 49,2% din intentiile de vot ale alegatorilor care s-ar prezenta la urne, potrivit unui sondaj realizat de IMAS in luna februarie, la comanda ziarului "Adevarul".

Alianta dintre PSD si PNL a revenit, practic, la scorul pe care il avea in decembrie 2011, dupa ce in ianuarie anul acesta ajunsese la 53,4% datorita protestelor de strada, dar si pe fondul grevei parlamentare, neapreciate de opinia publica, informeaza Adevarul.

De cealalta parte a baricadei, PDL a crescut cu doar 2% in intentia de vot dupa schimbarea de guvern, de la 15,8% in ianuarie, la 17,8% in februarie.

O posibila explicatie este faptul ca, desi PDL a venit cu o lista de figuri noi pentru Guvernul Ungureanu, presa a publicat informatii potrivit carora noii demnitari sunt, de fapt, controlati de vechea garda. Cel mai elocvent caz este cel al Elenei Udrea, filmata de televiziuni in timp ce le vorbea alegatorilor din colegiu despre ce proiecte are la Ministerul Dezvoltarii condus, oficial, de Cristian Petrescu. In acest fel, democrat-liberalii nu au reusit sa scape de imaginea Elenei Udrea, in care au incredere doar 6,2% din romani, comenteaza jurnalistii de la Adevarul.

In aceste conditii, Partidul Poporului Dan Diaconescu a egalat PDL, avand 17,4% intentie de vot.

Sondajul IMAS a fost realizat in perioada 17-26 februarie 2012, pe un esantion reprezentativ de 1.039 de persoane. Marja de eroare a sondajului este de +-3%.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Comentarii
Sfantul Mason Alexandru Ioan Cuza
rank 5
dumitropol
rank 2
PD-l castiga alegerile lejer. Mai ales ca Basescu...ca Basescu