USL si-a stabilit candidatii la alegerile locale

Joi, 01 Septembrie 2011, ora 19:08
3295 citiri
USL si-a stabilit candidatii la alegerile locale
Foto: Arhiva

Partidele Uniunii Social Liberale si-au stabilit, joi, lista candidatilor la alegerile locale din anul 2012, dupa "negocieri lungi si dificile", asa cum a apreciat liderul PNL, Crin Antonescu.

"E foarte greu adesea in interiorul unui singur partid sa selectezi ofertele individuale, posibilii candidati, cu atat mai greu e cand vine vorba de o constructie ampla, cu partide mari si ambitii pe masura. N-a fost o negociere in adevaratul sens al cuvantului, ci o constructie dificila", a declarat Antonescu.

Victor Ponta a subliniat ca cele trei partide si-au impartit aproape egal, candidaturile - PSD, 22 de candidaturi la presedintiile Consiliilor Judetene si primariilor de municipii-resedinte de judet, iar Alianta de Centru-Dreapta (PNL+PC), 19.

Comitetul Executiv al PSD a decis ca social-democratii vor renunta sa propuna un candidat la CJ Buzau, lasand postul PNL, insa a primit in schimb posibilitatea de a depune candidaturi pentru 22 de consilii judetene, nu 21 cum era intelegerea initiala in USL.

"A existat o singura situatie speciala in Buzau, in care CJ este detinut acum de PSD, dar candidatul va fi desemnat de PNL", a adaugat liderul social-democrat.

Acesta a declarat ca toate candidaturile au fost desemnate tinand cont de optiunea alegatorilor, nu doar a partidelor. De asemenea, Ponta a profitat de moment pentru a acuza Puterea de furt de voturi si mita electorala.

"Suntem suficient de realisti ca sa stim ca intre sondaje de opinie si ceea ce se intampla la vot exista o diferenta. Nu putem sa evaluam sociologic acea parte importanta a nehotaratilor, dar nici frauda pe care institutiile statului le exercita pentru PDL", a completat liderul PSD.

Victor Ponta a declarat ca PSD va avea candidati atat la presedintia consiliilor judetene cat si la muncipiile resedinta de judet in Bistrita Nasaud, Vaslui, Vrancea, Braila, Ialomita, Constanta, Prahova, Teleorman, Arges, Olt, Dolj, Gorj si Mehedinti.

De asemenea, PSD va desemna candidati la presedintia CJ-urilor, in tandem cu candidatii liberali la primariile de municipii, in Salaj, Suceava, Bacau, Galati, Tulcea, Dambovita, Valcea, Sibiu, Timisoara.

Totodata, liderul PSD a subliniat ca partidul sau va mai desemna candidati pentru urmatoarele primarii resedinta de judet: Botosani, Iasi, Satu Mare, Targu Mures (jud. Mures), Miercurea Ciuc (jud. Harghita), Brasov, Buzau si Resita (jud. Caras Severin), in tandem cu liberalii pretendenti la sefia CJ-urilor.

La randul sau, ACD va avea candidati atat la presedintia CJ-urilor, cat si la primariile resedinta de judet in Maramures, Bihor, Cluj, Alba, Hunedoara, Arad, Covasna, Neamt, Ilfov, Giurgiu si Calarasi.

Totodata, ACD va avea candidati la sefia consiliilor judetene, in tandem cu candidatii PSD la primariile resedinta de judet, in Satu Mare, Botosani, Iasi, Mures, Harghita, Brasov, Buzau, Caras-Severin.

Liberalii si conservatorii vor desemna candidati la primariile resedinta de judet: Zalau (jud.Salaj), Suceava, Timisoara, Sibiu, Ramnicu Valcea, Targoviste (jud. Dambovita), Bacau, Galati si Tulcea.

"Este important ca semnal pe care il dam ca putem sa trecem peste orice probleme sau orgolii locale si putem sa ne prezentam ca USL unita, de astazi si legal. Sper sa putem gestiona in continuare frustrarile si supararile mai mult sau mai putin legitime", a conchis pesedisul.

Protocolul USL prevede ca stabilirea candidatilor se va face in urma sondajelor de opinie. Acestea au fost tinute secrete si au fost vazute doar de conducerile centrale ale partidelor, dar liderii USL spun ca ele confirma impartirea din protocol. Victor Ponta a subliniat, joi, ca va pune la dispozitie aceste sondaje doar "reprezentantilor mass-media, nu membrilor PDL".

Candidaturile pentru Bucuresti vor fi stabilite dupa 15 septembrie, cand cele trei partide spera sa-l convinga pe Sorin Oprescu sa candideze la Primaria Capitalei sub sigla USL.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#sondaje usl candidati primarii, #cj usl candidati , #stiri Uniunea Social Liberala
Comentarii