USL protesteaza fata de mentinerea Rodicai Culcer la TVR

Vineri, 08 Iulie 2011, ora 15:01
1975 citiri
USL protesteaza fata de mentinerea Rodicai Culcer la TVR
Foto: Arhiva

Uniunea Social Liberala protesteaza fata de mentinerea Rodicai Culcer la TVR prin cumulul pensiei cu salariul si apreciaza ca acest "abuz este o sfidare la adresa zecilor de mii de pensionari care au fost nevoiti sa isi reduca veniturile din cauza masurii de interzicere a cumulului pensie-salariu".

"In acest moment, jurnalista incaseaza din bani publici si pensie si un salariu deloc mic de la TVR. Aceasta continua sa ocupe un post de conducere la TVR, desi nici macar nu a sustinut un concurs.

USL considera ca, in contextul discursului despre austeritate, Rodica Culcer beneficiaza de un tratament preferential aplicat unui servant al actualei Puteri. Acest privilegiu oferit doamnei Rodica Culcer, prin incalcarea legii, vine pe fondul problemelor financiare cu care se confrunta SRTV, nevoita sa-si reduca cheltuielile", se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

Social liberalii acuza PDL ca "o transforma pe Rodica Culcer intr-un super-cetatean, situat deasupra legii".

"Aceasta este tinuta in brate de PDL pentru a asigura echidistanta informatiilor care preaslavesc actuala putere si corecta informare a populatiei in legatura cu taierea salariilor, inghetarea pensiilor, cresterea preturilor si alte realizari ale Guvernului Basescu-Boc.

USL solicita Directorului general al Televiziunii Publice, Alexandru Lazescu, precum si PDL, care patroneaza TVR, sa reintre in legalitate si sa manifeste respect pentru romani. Daca Rodica Culcer nu poate face fata cresterii preturilor si nu isi poate asigura un trai decent din pensie, atunci poate profesa in mediul privat", se mai arata in comunicat.

Rodica Culcer a cerut reangajarea la TVR prin cumul cu pensia

Rodica Culcer a depus saptamana trecuta o cerere de reangajare prin cumul cu pensia, care i-a fost aprobata de conducerea TVR.

Astfel, de vineri, 1 iulie, ea a fost reincadrata pe un post de executie, indeplinind, prin delegare, atributiile de director al Stirilor TVR, pana la ocuparea prin concurs a acestui post. Rodica Culcer, in varsta de 59 de ani, conduce Stirile TVR din 2005.

I.U.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#USL protest Rodica Culcer, #abuz mentinere post TVR , #stiri Uniunea Social Liberala
Comentarii
Poza MARIAMM
MARIAMM
rank 2
SI noi protestam, pentru mentinerea lui Ilici&comp. in parlament!