USL, prima crestere dupa suspendarea presedintelui - Sondaj IMAS

Joi, 01 Noiembrie 2012, ora 23:31 7266 citiri

Uniunea Social Liberala inregistreaza prima crestere in sondaje, de la scandalul suspendarii presedintelui Traian Basescu, din luna iulie, fiind cotata cu 57,4 la suta din preferintele alegatorilor.

Astfel, daca alegerile parlamentare ar avea loc maine, USL ar trece bine de 50 la suta, obtinand 57,4 la suta, potrivit unui sondaj realizat de IMAS, pentru Adevarul.

Pe locul doi se afla ARD, cu 16 la suta, in timp ce PP-DD se afla pe trei, cu 14,9 la suta, iar UDMR pe patru, cu 6,4 la suta. Acestea sunt de altfel si singurele formatiuni politice care ar depasi pragul electoral de 5 la suta.

USL era cotata, cu o luna inainte, cu 55 la suta in sondajele de opinie, fara a avea de suferit in urma scandalului privatizarii Oltchim. De altfel, luna septembrie a reprezentat cel mai scazut nivel pentru USL in sondaje, dupa alegerile locale, avand 66,6 la suta intentie de vot pentru parlamentare in luna iunie, 61,4 la suta in luna iulie si 57,1 la suta in august.

In schimb, ARD se bazeaza aproape in intregime numai pe candidatii PDL, dupa ce 17,8 la suta dintre respondenti au spus, in septembrie, ca i-ar vota pe democrat-liberali la alegerile parlamentare. Scaderea de 1,8 la suta a aratat ca infiintarea aliantei, impreuna cu PNTCD si Forta Civica, nu a avut niciun efect electoral.

De altfel, scorul din sondajele din septembrie, inregistrat pe seama esecului USL de a-l suspenda pe Traian Basescu, a fost cel mai mare din ultimele luni pentru PDL, dupa minimul dezastruos de dupa alegerile locale - 12,7 la suta.

In cele din urma, PP-DD a scazut usor in preferintele alegatorilor, fata de luna septembrie, de la 15,5 la suta, la 14,9 la suta. Aceasta, insa, dupa ce in luna iunie partidul fondat de Dan Diaconescu avea sub 10 la suta in preferintele electoratului.

UDMR a reusit o crestere cu peste un procent fata de luna septembrie, revenind la nivelul din luna iulie, dupa ce in urma alegerilor locale era cotata cu sub 5 la suta, respectiv 4,3 la suta in optiunile alegatorilor pentru alegerile parlamentare.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com