USL prezinta calendarul privind dezbaterea suspendarii lui Basescu

Luni, 09 Ianuarie 2012, ora 15:57
1895 citiri
USL prezinta calendarul privind dezbaterea suspendarii lui Basescu
Foto: Arhiva

USL va prezenta luni un calendar privind dezbaterile pe care le va organiza Opozitia in jurul documentului ce contine argumentele pentru suspendarea presedintelui Basescu, a spus Crin Antonescu.

La inceputul sedintei USL, Antonescu a fost intrebat "cum a ramas cu suspendarea lui Traian Basescu" pentru ca liderii USL nu au fost capabili sa lamureasca aceasta chestiune.

"Eu cred ca nelamurirea va apartine, noi am comunicat foarte clar ce se intampla cu acest document. El isi urmeaza cursul, precum si dezvoltarile din jurul acelui document. Cred ca am spus destul de clar la sfarsitul anului trecut si nu ne-am razgandit. Va anuntam astazi (luni - n.red.) un calendar destul de complet in care si acest document isi va gasi locul", a raspuns Antonescu.

Pe 12 decembrie, liderul PNL Crin Antonescu anunta ca documentul politic prin care USL motiveaza suspendarea lui Traian Basescu este gata, dar deoarece agenda publica e marcata de alte subiecte acesta a fi prezentat publicului in alta saptamana.

Ulterior, in decembrie USL nu a mai adus in dezbatere publica acest subiect. Liderii USL admisesera anterior ca actiunea de suspendare nu vizeaza in principal actiunile parlamentare, ci mai mult aducerea acestui subiect in atentia cetatenilor, urmand a fi organizate dezbateri despre activitatea lui Basescu si strangerea de semnaturi pentru demiterea lui.

Astfel, pe 21 noiembrie, Crin Antonescu spunea ca USL nu vrea ca suspendarea presedintelui Basescu sa fie doar "un moft" sau "o lupta intr-o rezervatie politica", ci un demers dezbatut si sustinut in intreaga societate.

"E un demers pe care il vrem nu doar o lupta politica intr-o rezervatie politica, ci o confruntare la nivelul si in sprijinul intregii societati. (...) Intentionam sa initiem o larga dezbatere publica in legatura cu acest act politic si probabil ca in cursul acestei dezbateri publice, functie de calendarul care va fi stabilit, ceea ce nu depinde numai de noi, vom cauta sa constituim in jurul acestui demers un larg curent public", a mai afirmat Antonescu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#USL document suspendare Basescu, #suspendare Traian Basescu , #Traian Basescu