USL - PDL, 4 la 0 (Opinii)

Sambata, 05 Ianuarie 2013, ora 23:35
8790 citiri
USL - PDL, 4 la 0 (Opinii)

Spunea recent europarlamentarul Cristian Preda ca PDL trebuie sa gaseasca iute un om care sa candideze la alegerile prezidentiale, iar ca o concluzie a analizei sale referitoare la situatia interna, a avut o etichetare savuroasa: "Dumnezeu cu mila!"

Ca principalul partid din Opozitie are in coaste o poveste care se balangane intre neant si neant este clar nu doar daca privim spre rezultatul acestui an sucit rau, in care principalul castigator, Traian Basescu, este pe cal, dar are in spate o ostire in zdrente. O arata o comparatie nu de scor cu USL, ci in privinta prezidentiabililor.

La aceasta ora, in afara de eternul si nemangaiatul Crin Antonescu, pe care desigur ca victoria rasunatoare, covarsitoare, a aliantei sale nu-l incalzeste in plan personal, caci doi ani pana la alegeri sunt ca doua decenii, USL mai are trei potentiali alergatori. Iar acestia pot oricand se preia flacara si s-o atarne suficient de sus incat nici Ghita Muresan, combinat cu laureati Nobel pentru diverse treburi, sa n-o mai poata urni.

Ei sunt primarul Capitalei, primarul Sibiului si premierul Romaniei (nu-l punem deocamdata la socoteala pe Liviu Dragnea, ca sa nu coboram nivelul discutiei).

Sorin Oprescu este tipul mitocanului inteligent, speculant, care poate coagula o groaza de simtire identica, deci consistenta, dar nu este iubit in Transilvania.

Klaus Iohannis este opusul sau ca temperament, dar la fel de inteligent, insa nu prea l-ar vota moldovenii si ragatenii.

In schimb, Victor Ponta, daca-i iese figura cu Guvernul - iar in panze sufla mai nou si Uniunea Europeana, care are interese, si, de ce nu, Statele Unite, la fel de ambitioase in zona - se califica bine de tot.

Este tanar, trecut atat prin paradigma baietilor de cartier, cat si prin cea a mai varstnicilor sai sustinatori (care l-au facut presedinte), daca nu se forteaza sa fie simpatic poate avea chiar umor, si a furat lucrarea de doctorat - dar cui sa-i spui tu ca ciordesti, unui popor sensibil spre fericire la asemenea indeletniciri?

Are in jur un grup de flacai destepti, vanosi intr-ale scandalului, credinciosi si interesati sa nu-si piarda orientarea, ca sa nu ajunga sa-si faca vacantele la Caciulata. Iar daca reuseste sa tina in echilibru paturile mai imbatranite in rele ale mediului de afaceri din PSD, si nu vad de ce nu ar face-o, atata vreme cat nu le deranjeaza, candidat scrie pe el.

De cealalta parte, PDL are optiunea Mihai Razvan Ungureanu, pe care, de la episodul cu cremele de fata si frectiile "Diana" (si astea au fost asa, in deschidere) nu-l mai spala toate marile si oceanele. Deci nu o mai are.

Mai are grupul Monicai Macovei, de unde nu s-a ridicat suficient de stralucit niciun luptator cum ii place romanului, adica strident si speculant, simpatic si de o inteligenta rara. Iar doamna europarlamentar reprezinta o forta strict in perimetrul sau limitat de admiratori.

Mai are grupul Blaga-Videanu-Berceanu. Impreuna, acestia compun un candidat teribil, insa nu e loc decat pentru unul. Si mai are grupul Elenei Udrea. Deci da, domnule Preda, Dumnezeu cu mila. Deci pa!

500.000 de euro șpagă pentru postul de arhitect șef al Iașiului. Detalii din rechizitoriul primarului Mihai Chirica
500.000 de euro șpagă pentru postul de arhitect șef al Iașiului. Detalii din rechizitoriul primarului Mihai Chirica
Apar informații din dosarul în care primarul Mihai Chirica este acuzat de autorizarea în condiții ilegale ale unor construcții din municipiul Iași. Un funcționar, martor în dosar, a...
Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătății, și-a depus candidatura la șefia unui consiliu județean din Moldova
Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătății, și-a depus candidatura la șefia unui consiliu județean din Moldova
Filiala Vaslui a PNL și-au adus tot efectivul la Biroul Electoral Județean (BEJ) Vaslui, pentru depunerea oficială a candidaturii lui Nelu Tătaru la conducerea Consiliului Județean Vaslui....
#candidati prezidentiale 2014 , #Victor Ponta