USL ofera meditatii gratuite pentru tinerii picati la Bac

Marti, 26 Iulie 2011, ora 08:211739 citiri
USL ofera meditatii gratuite pentru tinerii picati la Bac
Foto: Arhiva

Partidele din Opozitie sustin ca au gasit solutia pentru elevii care au picat, in acest an, bacalaureatul si urmeaza sa dea din nou examenul in toamna.

Mai multe filiale ale PNL si PSD s-au apucat de oferit meditatii gratuite pentru elevii care nu au reusit sa obtina o nota de trecere la examenul de bacalaureat, scrie Puterea.

Sub sloganul "Bacul, o noua sansa", sediile PNL s-au transformat in licee alternative.

"Noi am lansat acest program in luna iunie. Nu anticipasem rezultatul acesta dezastruos la Bac, scopul nostru era de a oferi diverse cursuri in mai multe domenii. Programul face parte din Scoala de vara a PNL sector 2.

Membrii PNL care au competente si expertiza in anumite domenii tin cursuri si conferinte la sediile noastre pe diverse teme. Iar rezultatul nefericit de la Bac s-a suprapus cu acest program al nostru, nu asta intentionasem de la inceput. Este o actiune a PNL sector 2, nu e la nivelul intregului partid", a declarat liderul liberalilor de la sector 2.

Cat despre numarul picatilor la Bac care s-au inscris la meditatiile oferite de PNL: "N-am idee, dar cred ca sunt cateva zeci", a adaugat Cristian Popescu.

Si sectorul 6 ofera pregatire gratuita pentru tinerii picat la prima sesiune a examenului de bacalaureat.

"PNL sector 6 ofera posibilitatea absolventilor de liceu care nu au promovat examenul de bacalaureat sa participe la un program de pregatire suplimentara pentru imbunatatirea rezultatelor la sesiunea din septembrie 2011. Programul este gratuit. Meditatiile vor fi tinute de profesori de specialitate, la Colegiul Tehnic 'Iuliu Maniut in perioada 25 iulie-19 august. Materiile vor fi stabilite in functie de cerere. Inscrierile incep in 19 iulie", este textul anuntului.

De asemenea, membrii PSD ofera meditatii gratuire absolventilor de liceu.

"PSD Arad a decis sa isi mobilizeze resursa de cadre didactice si sa recurga la sustinerea de consultatii gratuite la principalele materii din programa de bacalaureat", a comunicat Dorel Caprar, presedintele filialei social-democrate aradene.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News