USL nu se va rupe, dupa cearta pe procurori si pe Ministerul Justitiei - sondaj

Vineri, 12 Aprilie 2013, ora 10:40
2856 citiri
USL nu se va rupe, dupa cearta pe procurori si pe Ministerul Justitiei - sondaj
Foto: Arhiva

USL nu se va rupe, dupa cearta pe procurori si pe Ministerul Justitiei, de la inceputul lunii aprilie, potrivit unui sondaj online realizat de Ziare.com. Disensiunile dintre PNL si PSD au aparut in urma deciziei ministrului interimar Victor Ponta de a o propune pe Laura Codruta Kovesi procuror sef al DNA.

Astfel, 40,21 la suta dintre cei care au raspuns sondajului realizat de Ziare.com sunt de parere ca USL nu se va rupe, in timp ce alti 26,14 la suta considera ca Uniunea nu se va destrama in acest an, ci in anul 2014.

Un procent asemanator - 25,94 - dintre cei care au raspuns sondajului cred ca USL se va rupe din cauza certurilor pe marginea procurorilor si a ministrului Justitiei.

PNL si PSD, cearta pe procurori si pe Justitie. Se rupe USL? - Sondaj Ziare.com

Sondajul a fost realizat in perioada 7-11 aprilie, iar la el au raspuns 4.966 de persoane.

Antonescu a luat foc: Numirea procurorilor - troc politic, nu are nimic de a face cu Romania

Prim-ministrul Victor Ponta a anuntat, pe 3 aprilie, ca a adresat o scrisoare presedintelui CSM prin care anunta ca a decis sa faca propuneri pentru sefia Parchetelor. Laura Codruta Kovesi a fost propunerea sa pentru sefia DNA, iar Tiberiu Nitu pentru functia de procuror general.

Dupa anuntul lui Ponta, Crin Antonescu a declarat, in aceeasi zi, ca propunerile facute de premier pentru sefia Parchetului General si a DNA reprezinta un "compromis ce nu are nimic de a face cu Romania".

Antonescu: Nu ne asumam Justitia, este responsabilitatea cuplului Ponta - Basescu

A urmat o sedinta a conducerii USL, dupa care premierul Victor Ponta a anuntat ca a propus PNL ca PSD sa-si asume Ministerul Justitiei, lucru cu care liberalii au fost de acord.

In replica, presedintele PNL, Crin Antonescu, a spus ca, in conditiile in care prim-ministrul Victor Ponta "insista in formula in care a insistat, (...) cu intelegerile cu presedintele Traian Basescu", PNL nu isi mai asuma responsabilitatea Ministerului Justitiei.

Cu toate acestea, liderul liberal a lasat si o portita de razgandire.

"Suntem gata oricand sa preluam responsabilitatea si portofoliul Ministerului Justitiei, (...) nu in urma unei intelegeri politice cu Traian Basescu. (...) Eu personal nu m-as baga sa preiau ministerul. PNL, daca domnul premier ramane pe pozitia actuala, am spus limpede ca nu isi mai asuma responsabilitatea politica a ministerului", a explicat Crin Antonescu.

Ponta il pune pe Robert Cazanciuc ministru la Justitie - Basescu nu se opune

Discutiile pe tema viitorului ministru al Justitiei au luat sfarsit joi, cand au aparut informatiile potrivit carora Ponta urmeaza sa il propuna pe Robert Cazanciuc pentru a prelua portofoliul de la Ministerul Justitiei.

Presedintele Traian Basescu a semnat, joi, decretul privind eliberarea din functie a lui Robert Cazanciuc, demisie necesara pentru a putea fi propus sa preia conducerea ministerului.

Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a declarat vineri, 29 martie, că alianţa PSD-PNL poate lua la redistribuire 20 de mandate de europarlamentari. Europarlamentarul susține că AUR va...
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
#PSD PNL cearta procurori, #rupere USL procurori, #rupere USL Ponta Basescu, #sondaj rupere USL, #Victor Ponta Kovesi DNA, #PNL renuntare Ministerul Justitiei , #PNL