USL: Nu-l implicati pe Oprescu in conflictele dintre mafiile PDL

Vineri, 17 Februarie 2012, ora 14:51 2948 citiri

Uniunea Social Liberala acuza PDL ca incearca sa-l implice pe primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, in "reglari de conturi intre mafiile pedeliste".

"Consiliul Concurentei a dezvaluit recent un episod al confruntarii dintre grupurile de interese din interiorul PDL. Aceste dispute intre grupari de tip mafiot au aparut in spatiul public in contextul stabilirii candidatului PDL la Primaria Capitalei. Astfel, diferitele centre de putere din interiorul principalului partid de guvernamant incearca sa isi sustina propria clientela si sa isi impuna candidatul la Primaria Generala. Pentru a masca razboiul dintre mafiile portocalii, PDL incearca sa manipuleze si sa directioneze atentia spre primarul Sorin Oprescu", acuza USL intr-un comunicat de presa remis Ziare.com.

"USL doreste sa precizeze ca demersul Consiliului Concurentei nu priveste Primaria Capitalei. Controlul vizeaza o serie de firme private, suspectate ca ar fi realizat un cartel. De altfel, Bogdan Chiritoiu, seful Consiliului Concurentei a afirmat ieri ca nu autoritatile locale sunt vizate, acestea fiind de obicei victime ale practicilor neconcurentiale", se mai arata in document.

Uniunea Social Liberala, care precizeaza ca majoritatea in Consiliul General al Capitalei apartine PDL, spune ca nici macar nu e vorba de licitatii trucate, ci de o intelegere intre companiile de constructii.

"Pentru corecta informare a opiniei publice, USL doreste sa precizeze ca formula "licitatii trucate", intalnita pe scara larga in spatiul mediatic este incorecta. Nu licitatiile sunt trucate. Consiliul Concurentei nu verifica legalitatea licitatiilor organizate de Consiliul General al Municipiului Bucuresti. "Trucajul", daca el exista, consta in

intelegerea neconcurentiala a firmelor de constructii, care s-au prezentat la licitatii cu oferte similare, dupa cum sustine Consiliul Concurentei", se incheie comunicatul.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News