USL Maramures ar fi incercat sa cumpere cu 100 de euro votul unui membru PER

Joi, 25 August 2011, ora 21:26 1567 citiri
Foto: emm.ro

Partidul Ecologist Roman (PER) acuza USL ca ar fi incercat sa cumpere cu 100 de euro votul unui membru al staff-ului PER.

"Modul in care s-au derulat alegerile partiale din Maramures a demonstrat clar ipocrizia USL. Extrem de vocali atunci cand este vorba de acuzarea adversarilor politici, liderii USL 'uita' sa mentioneze ca pesedistii si liberalii mituiesc la randul lor alegatorii, asa cum s-a intamplat si duminica, la Baia Mare, unde ghinionul a facut ca USL-istii sa incerce sa cumpere, cu 100 de euro, votul unui membru al staff-ului PER", se arata intr-un comunicat remis presei de PER si preluat de Reporter Virtual.

Liderii PER mai sustin ca aceasta incercare nereusita de a cumpara voturi "demonstreaza ca, in materie de fraudare a alegerilor, nu exista Putere si Opozitie, ci doar o practica deja generalizata in cei 20 de ani de democratie postdecembrista".

Conducerea Partidului Ecologist Roman mai subliniaza ca dovada pentru cele afirmate sta faptul ca singura reclamatie oficiala inregistrata duminica apartine PER, nu PSD-ului "care tipa ca din gura de sarpe ca PDL fura alagerile de sub nasul Opozitiei imaculate".

"Realitatea este ca USL si PDL au cumparat, pacalit si fraudat la greu scrutinul, motiv pentru care apreciem in mod deosebit performanta candidatului PER care a reusit, in asemenea conditii vitrege, sa obtina 20 la suta din sufragii", se mai arata in comunicatul de presa.

Candidatul USL, Florin Tataru, a castigat duminica, cu 9.433 de voturi, alegerile din Colegiul 2 Maramures, ceea ce reprezinta 42,67% din totalul sufragiilor valabil exprimate.

Pe locul secund s-a clasat reprezentanta PDL, Mariana Pop, cu 7.845 de voturi (35,48%), in timp ce fostul viceprimar Mircea Dolha, care a candidat din partea PER a obtinut 4.338 de voturi (19.62%).

Cel de-al patrulea candidat inscris in cursa, Felician Horzsa, a intrunit doar 493 din optiunile electorale, adica 2,23%.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News