USL ii cere lui Kovesi sa respecte legea si in cazul PDL

Luni, 05 Septembrie 2011, ora 17:21 1320 citiri
Foto: TVR Info

USL a anuntat luni ca va adresa o scrisoare oficiala procurorului general al Romaniei, Laura Codruta Kovesi, prin care ii cere sa respecte legea in cazul PDL, ca altfel sa nu transmita un semnal gresit catre societatea romaneasca.

"Vom trimite o scrisoare oficiala prin care vom cere in baza legii Partidelor Politice sa se aplice articolele 24 25 - 26, deoarece orice partid politic, chiar daca e la guvernare, trebuie sa respecte legea asa cum am respectat-o noi. Termenul de 30 de zile este obligatoriu, iar ministerul Public trebuie sa ia masuri", a declarat luni copresedintele USL Victor Ponta.

Liderul social democrat a precizat ca nu este vorba de nicio sugestie sau rugaminte, ci doar de respectarea legii.

"Nu este nicio sugestie si nicio rugaminte, pentru ca nu cred ca batalia cu PDL se solutioneaza in acest fel, dar cel care greseste trebuie sa plateasca. Sa se dea un semnal corect, nu ca si pana acum. PDL transmite din nou ca legea este pentru noi ceilalti, nu pentru ei", a completat Ponta.

PDL functioneaza ilegal?

Un document dat publicitatii, vineri seara, arata ca Partidul Democrat Liberal functioneaza in ilegalitate, pentru ca nu a inregistrat in termen legal documentele adoptate in urma Conventiei Nationale din 14 mai 2011.

Modificarile ar fi trebuit comunicate Tribunalului Bucuresti in termen de 30 de zile de data adoptarii, iar Ministerul Public trebuie sa solicite Tribunalului Bucuresti incetarea activitatii PDL si radierea sa din Registrul partidelor politice.

Dizolvarea partidului a fost ceruta de Viorel Ranghilescu, in calitate de presedinte al Partidului Democrat.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News