USL ii cere lui Basescu consultari pentru implementarea deciziilor de la summit-ul UE

Duminica, 11 Decembrie 2011, ora 11:44
3625 citiri
USL ii cere lui Basescu consultari pentru implementarea deciziilor de la summit-ul UE
Foto: Arhiva

Uniunea Social Liberala a anuntat ca sustine si voteaza un guvern de tehnocrati, care sa asigure implementarea masurilor de austeritate, dar care sa organizeze si alegerile de anul viitor.

Astfel, co-presedintele USL Victor Ponta i-a transmis lui Traian Basescu ca asteapta o invitatie pentru saptamana viitoate, pentru a discuta pe acest subiect impreuna cu cei de la Putere, dar si cu reprezentanti BNR.

"USL isi asuma implementarea deciziilor luate la nivel european. De aceea, propune un plan concret de masuri, format din cinci pasi. Cerem sa se infiinteze un comitet anticriza, format din cei de la Putere, Opozitie si reprezentantii BNR, unde sa se discute si sa se adopte toate masurile economice care decurg de la summitul UE.

Al doilea pas propune adoptarea unei legi cu caracter constitutional, dar nu din 2012, pentru ca e an electoral, ca toate fortele politice sa se oblige pentru anii urmatori sa aiba deficit structural de 0,5% si deficit bugetar anual de maxim 3%", a afirmat duminica co-presedintele USL Victor Ponta.

Liderul social democrat a mai spus ca al treilea pas prespune sustinerea de catre USL a unui guvern de tehnocrati care sa asigure implementarea acestor masuri, dar care sa organizeze si "alegeri libere si corecte in Romania"

"In al patrulea rand, anuntam ca USL este gata in orice moment de alegeri anticipate sau de alegeri la termen. Nu dorim alegeri comasate.

Si cinci, sa declansam imediat dupa alegeri modificarea Constitutiei Romaniei", a mai completat co-presedintele USL.

Victor Ponta i-a solicitat presedintelui Traian Basescu ca saptamana viitoare sa "declanseze dialogul intre Putere - Opozitie si BNR", care sa discute pe marginea celor cinci propuneri pe care le-a facut USL.

"Poate o sa inteleaga ca trebuie sa faca consultari, dar nu din gura asa. De asta am venit azi (duminica - n.red.) la birou sa vedem daca ne-a trimis Traian Basescu invitatie la birou, dar nu ne-a trimis. Cred ca e la cumparaturi", a mai declarat presedintele PSD.

Victor Ponta a mai spus ca USL "condamna iresponsabilitatea lui Basescu si a guvernului corupt si nehotarat", care au amanat luarea unei decizii importante pentru Romania, evitand dialogul cu Opozitia si societatea romaneasca.

"Daca ar fi avut mai multa responsabilitate si minte politica poate am fi fost mai pregatiti, iar continuarea seriei de minciuni nu va ajuta la nimic", a mai adaugat liderul PSD.

Ponta: Suntem de acord cu modificarea Constitutiei, dar dupa alegeri

Presedintele Traian Basescu a anuntat vineri, la Bruxelles, ca intentioneaza sa "informeze" partidele politice parlamentare, dar "nu prin hartii", care nu se citesc, saptamana viitoare, despre deciziile summitului UE.

"Oricum, vreau sa informez partidele nu prin hartii, ca de multe ori nu citesc hartiile. Saptamana viitoare o sa incerc sa organizez o intalnire cu partidele, si de la Putere, si din Opozitie, sa le prezint ce ar urma, pentru ca s-ar putea ca partidele sa spuna 'Nu vrem sa fim in acest acord de guvernanta fiscala'.

Daca asa hotarasc partidele? Eu insa am informat Consiliul ca Romania va merge in acest acord interguvernamental, pentru ca sunt doua lucruri esentiale: in primul rand, chiar programele pe care noi le avem cu FMI, UE si BM sunt indreptate catre convergenta", a spus Basescu.

Catalin Cîrstoiu, despre bunurile nedeclarate: „Ce ați fi vrut, să merg cu bicicleta?”
Catalin Cîrstoiu, despre bunurile nedeclarate: „Ce ați fi vrut, să merg cu bicicleta?”
Candidatul PSD-PNL la alegerile pentru Primăria București, medicul Cătălin Cîrstoiu a declarat vineri, 29 martie, că el și soția sa au muncit de „le-au sărit capacele” pentru a avea...
Proiect pentru plafonarea adaosului comercial la 20 la sută pentru produsele românești. „La produsele din import să pună orice adaos doresc ei”
Proiect pentru plafonarea adaosului comercial la 20 la sută pentru produsele românești. „La produsele din import să pună orice adaos doresc ei”
Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale Florin Barbu a anunţat vineri, 29 martie, că împreună cu echipa de la instituţia pe care o conduce, pregăteşte un proiect legislativ care va...
#USL guvern tehnocrati, #Victor Ponta dialog Traian Basescu , #Traian Basescu