USL face miting: Si politicienii sunt in regnul uman

Miercuri, 18 Ianuarie 2012, ora 16:13
2572 citiri
USL face miting: Si politicienii sunt in regnul uman

Cei trei lideri ai Uniunii Social Liberale, Victor Ponta, Crin Antonescu si Daniel Constantin, au anuntat ca alianta va organiza un mars de protest anti-guvernamental, joi, respingand ideea ca demonstrantii din Piata Universitatii, in Bucuresti, sunt si impotriva Opozitiei, si impotriva Puterii.

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a dat de inteles ca presedintele PSD, Victor Ponta, nu va participa la acest mars de protest, spunand "va fi alaturi de noi, dar nu a spus ca va fi in Bucuresti"

"Si noi, si membrii nostri de partid si cei care raspuns la un miting de protest faca parte din populatia tarii. Ideea acreditata de Putere si unii analisti ca regnul uman se imparte in oameni si politicieni e moartea democratiei. Alternativa la partide e dictatura. Si noi suntem populatia, si noi facem parte din cetateni", a declarat Crin Antonescu.

Insista pentru anticipate

Liderii USL au reiterat faptul ca nu renunta la ideea alegerilor anticipate si au spus ca nu e adevarat ce spune Puterea, cum ca procedura de organizare a acestora va dura pana in septembrie.

"Ceea ce invoca reprezentantii majoritatii, ca anticipatele ar dura oricum pana in septembrie nu e adevarat, daca ar exista un acord politic, ca asta e solutia de relegitmizare a institutiile statului, putem sa avem pana la sfarsitul lunii martie aceste alegeri anticipate. Avem un semnal ca noi toti, Putere, Opozitie, incercam sa raspundem unei masive nemultumiri publice.

Desi am discutat rational si civilizat, le-am spus celor care reprezinta Puterea ca a responsabiliza laolalta Puterea si Opozitiea, a pune pe umerii clasei politice nemultumirile populatiei e nedemocratic. Am cerut Puterii sa gasim o solutie rationala si democratica, a demisiei Guvernului si alegerilor anticipate. Nimeni n-a murit din cauza anticipatelor", mai spus Crin Antonescu.

Omologul sau de la PSD, Victor Ponta, a spus ca trebuie spus "direct si abrupt" ca discutiile nu au adus niciun rezultat pozitiv.

"Luni va fi o sedinta a Parlamentului, solicitarile noastre nu se vor schimba, daca pana luni nu exista niciun raspuns, inseamna ca liderii Puterii sunt incapabili (...) daca se va intampla, orice colaborare la actiunile celor care sunt la Putere nu-si mai are sensul, obligatia noastra e sa fim alaturi de oameni", a mai spus social-democratul.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Retragerea candidatului coaliţiei PSD - PNL pentru Primăria Capitalei reprezintă o "bâlbâială politică de neiertat", consideră Kelemen Hunor, preşedintele UDMR. "Este o situaţie din...
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Senatorul PSD Vasile Dîncu a declarat că renunţarea la varianta unui candidat comun PSD-PNL la Primăria Capitalei şi susţinerea unui candidat propriu denotă ”mai multă flexibilitate”....
#miting protest USL, #USL proteste regnul uman , #stiri Uniunea Social Liberala