USL face grup de lucru pentru fondurile europene

Luni, 18 Iulie 2011, ora 16:28578 citiri
USL face grup de lucru pentru fondurile europene
Foto: Arhiva (RTV)

Liderul PSD, Victor Ponta, a anuntat luni ca USL va inita un grup de lucru care va analiza situatia absorbtiei fondurilor structurale de catre institutiile si structurile din Romania.

"Situatia este extrem de grava. Vreau sa salut momentul de clarificare, momentul adevarului, care a fost stabilit abia odata cu scrisoarea presedintelui CE. Datele care ne erau prezentate de diverse structuri guvernamentale din pacate au fost date false", a spus Ponta, atragand atentia ca Romania a atras efectiv doar 3% din fondurile UE.

Ponta a mai spus ca USL va veni pana la sfarsitul lunii august cu un program detaliat care sa contine propunerile Uniunii pentru cresterea gradului de absorbtie.

Liderul deputatilor PNL, Calin Popescu Tariceanu, va propune PSD ca grupurile parlamentare ale USL sa lucreze la doua "Carti Negre" ale Guvernului Boc, privind atragerea fondurilor europene si imprumuturile Executivului de pe piete.

"Intentionez sa propun liderului Grupului PSD din Camera, dar si colegilor nostri de la Senat, sa constituim doua echipe de lucru la nivelul grupurilor parlamentare ale USL din Camera si Senat. O echipa va studia situatia atragerii fondurilor europene, o alta modul in care Guvernul Boc a folosit zecile de miliarde de euro imprumutate de pe piete. In toamna, vom prezenta Cartile Negre ale Guvernului Boc in aceste domenii", a scris Tariceanu duminica pe blog.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News