USL, despre sprijinirea lui Oprescu: Ponta, optimist, Antonescu, rezervat

Joi, 01 Septembrie 2011, ora 22:37
1675 citiri
USL, despre sprijinirea lui Oprescu: Ponta, optimist, Antonescu, rezervat
Foto: Antena 3

Liderii USL, Victor Ponta si Crin Antonescu, au pareri impartite legate de sprijinirea lui Sorin Oprescu la Primaria Capitalei.

Liderul PSD se declara "optimist" in ceea ce piveste un proiect comun cu actualul edil al Capitalei, in timp ce liberalul Crin Antonescu readuce in discutie problema candidaturii lui Oprescu sub sigla USL, ipoteza pe care primarul a refuzat-o vehement.

Invitati la Antena 3, cei doi co-presedinti ai USL-ului au explicat de ce candidaturile pentru Bucuresti vor fi stabilite dupa 15 septembrie.

"Bucurestiul are acum primar, nu sta in drum. (...) De ce atata graba?", a declarat seful PNL, precizand ca pana la sfarsitul acestei luni vor fi prezentate si cadidaturile pentru Capitala.

"Acum am inceput sondajele in Bucuresti, pana la sfarsitul lunii septembrie vom sti cum stam la intentia de vot", a reiterat si Victor Ponta. "In ceea ce-l priveste pe Sorin Oprescu: acesta alinata, USL, nu s-a facut impotriva lui Sorin Oprescu. Daca putem sa facem un parteneriat pentru Bucuresti in care Sorin Oprescu sa fie independent, dar sa fie partenerul nostru politic pentru Bucuresti si anti-PDL, atunci eu sunt optimist", a subliniat pesedistul.

In opinia lui Ponta, este mai avantajos "sa fim cu totii parteneri si sa castigam Bucurestiul, decat sa ne folosim energia si resursele politice sa ne batem cu Sorin Oprescu".

Subiectul candidaturii lui Sorin Oprescu, "un personaj pitoresc in declaratii", a fost abordat, ceva mai nuantat, si de Crin Antonescu.

"Am spus foarte limpede ca niciunul din noi nu intentioneaza sa-l inscrie cu forta pe Oprescu in USL, ca intelegem foarte bine angajamentul de independent, dar atunci cand am vorbit despre sigla am spus ca facem parteneriat daca suntem pe picior de egalitate", a completat liberalul.

"Daca Ponta nu era presedinte PSD nu exista USL"

Liderul PNL a comentat si pe marginea declaratiilor facute de presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, potrivit carora USL are datoria sa-l sprijine pe Sorin Oprescu la alegerile pentru Primaria Capitalei, indiferent daca acesta isi asuma apartenenta la aceasta alianta sau la PSD.

"Domnul Ion Iliescu are dreptul sa declare orice, dar semnificatie politica majora pentru mine au declaratiile presedintelui PSD, Victor Ponta. (...) Daca Victor Ponta nu era presedinte PSD, USL nu ar fi existat", a accentuat Crin Antonescu.

Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
#usl sprijin oprescu, #usl candidati primarii, #ponta antonescu sprijin oprescu , #stiri Uniunea Social Liberala