USL, desfacuta in 3 la europarlamentare? PC, aproape de o candidatura separata

Joi, 20 Iunie 2013, ora 18:36
2166 citiri
USL, desfacuta in 3 la europarlamentare? PC, aproape de o candidatura separata

Partidul Conservator este aproape de o decizie privind participarea pe liste proprii la alegerile europarlamentare, mai ales dupa ce purtatorul sau de cuvant, Bogdan Ciuca, a anuntat ca protocolul cu PNL nu functioneaza, iar PC se va afirma ca partid distinct in cadrul USL.

Purtatorul de cuvant al PNL, Mihai Voicu, spune ca, din cate stie, pozitia PC are legatura cu participarea separata la alegerile europarlamentare din 2014.

"Nu am niciun fel de informatie despre motivul pentru care a fost facuta aceasta declaratie. Intre noi si PC era si este o relatie politica normala, dar e firesc ca greutatea sa cada pe USL.

Intelegem ca a fost intr-un context, cu alegerile europarlamentare, dar sper sa se intalneasca la nivel de lideri si sa se lamureasca", a spus Voicu pentru Ziare.com.

"Eu nu am discutat cu cineva de la PC acest subiect (liste separate pentru PE - n.red), inteleg, tot de la presa, ca s-a pus aceasta problema. Vom vedea in discutiile care urmeaza, mai e pana atunci. N-am nicio indicatie cu privire la vreun motiv care sa fi declansat aceasta pozitie", a completat Voicu.

Senatoarea PC Cristiana Anghel spune si ea pentru Ziare.com ca anuntul PC e normal, in conditiile in care va merge pe candidaturi separate, mai ales ca PSD si PNL si-au anuntat si ele liste proprii.

"Hotararea nu a fost luata ca urmare a unei suparari. Se respecta acordul, noi ne respectam cuvantul. S-a spus numai PSD-PNL, dar mai e si PC, e normal ca oamenii sa stie ca e si PC la guvernare, mai ales ca s-a si anuntat ca vom candida singuri pe liste la europarlamentare.

Eu asa am inteles din declaratia domnului presedinte Daniel Constantin. Si cei de la PSD si PNL au anuntat ca vor candida fiecare pe lista proprii, nu vom avea alta varianta, pentru ca dragoste cu de-a sila nu se poate.

Totusi, niciodata sa nu spui niciodata, vom avea o vara lunga si fierbinte, poate totusi vom avea liste comune", a spus Anghel, cunoscuta publicului dupa ce a facut greva foamei timp de mai multe luni.

Secretarul general al partidului, Vasile Nistor, a fost mai circumspect, spunand ca e inca devreme pentru a "gandi asa de departe", la participarea pe liste separate.

"Nu exista o colaborare in cadrul ACD, le-am atras atentia celor de la PNL sa ne considere parteneri reali. In teritoriu, protocolul de colaborare nu prea functiona", a explicat si Nistor, pentru Ziare.com, motivul "separarii" PC de PNL.

Presedintele PC, Daniel Constantin, a vorbit de o participare separata a PC inca de acum doua saptamani.

"Pentru noi inseamna o mare provocare participarea la alegerile europarlamentare. Am primit propuneri din mai multe filiale din tara si le asteptam", declara Constantin.

Conducerea PC considera ca protocolul aliantei cu PNL, ACD, nu functioneaza si anunta ca incepand de astazi pozitiile PC sunt ale partidului, care face parte din USL ca partid distinct, a anuntat joi Bogdan Ciuca, adaugand ca nu va fi rupt si nici denuntat acest protocol.

"Protocolul cu ACD fizic nu functioneaza. Nu prea au fost intalniri in plan local, nici in plan national. Asta nu inseamna ca avem o problema cu USL, USL ramane in continuare cel mai drag proiect al PC si credem ca este izbanda cea mai puternica a PC, alaturi de PSD si PNL. Pentru ca intalnirile acestea nu au prea existat, facem cunoscut ca toate pozitiile PC de acum incolo sunt ale PC si toate pozitiile PNL sunt ale PNL (...) Nu vizam o rupere, nu vizam o plecare", a precizat Ciuca, potrivit Mediafax.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ludovic Orban, ales președintele Forţa Dreptei. "Adevăraţii liberali sunt în acest partid"
Ludovic Orban, ales președintele Forţa Dreptei. "Adevăraţii liberali sunt în acest partid"
Ludovic Orban a fost ales, sâmbătă, 20 aprilie, preşedintele partidului Forţa Dreptei la primul Congres al formaţiunii, adunare la care au participat, la Palatul Parlamentului, peste 1.200 de...
Ciolacu a făcut marele anunț. Ce se întâmplă cu candidatul alianţei PSD - PNL la Primăria Capitalei începând de luni
Ciolacu a făcut marele anunț. Ce se întâmplă cu candidatul alianţei PSD - PNL la Primăria Capitalei începând de luni
Medicul Cătălin Cîrstoiu este, în acest moment, candidatul alianţei PSD+PNL la Primăria Capitalei, a declarat sămbătă, 20 aprilie, preşedintele PSD, Marcel Ciolacu. Luni, 22 aprilie,...
#PC separat europarlamentare, #PC separare PNL , #stiri Uniunea Social Liberala
Comentarii
Poza bum
bum
rank 5
mi-a placut mult inceputul articolului - "Partidul Conservator" -
Poza copilul
copilul
rank 1