USL - descurajare si riposta (Opinii)

Colaborator:Petru Tomegea
Sambata, 15 Octombrie 2011, ora 15:514144 citiri
USL - descurajare si riposta (Opinii)
Foto: Arhiva (Antena3)

In ultima vreme, USL incearca sa faca fata dificultatilor interne, dar si unei riposte crancene, politically incorrect, din partea Puterii si a presei aservite. Incaseaza lovituri pregatite cu sange rece si dibacie, inadmisibile in orice democratie.

Sunt (co)ordonate de specialisti in PR adusi pe bani grei de peste ocean. Nu mai conteaza nici demnitate, nici onoare, nici macar obraz, caci USL trebuie scoasa din joc inainte de viitoarea campanie. Asa ca vrajmasia se accentueaza in dauna fairplay-ului, a competitiei civilizate.

Dupa lansarea unor programe sectoriale dedicate economiei, industriei, agriculturii, finantelor, administratiei, invatamantului si culturii, programe care ar fi trebuit sa starneasca intense dezbateri in spatiul public, s-a constatat ca intreaga desfasurare de forte, competente si inteligenta nu a adus cine stie ce avantaje.

Caci in Romania o campanie electorala civilizata si ideologizata ca in Occident e un adevarat fiasco, o inutila pierdere de vreme, adeziunile si voturile castigandu-se dupa cu totul alte reguli. De aceea si ramanem la coada Europei.

Intre ideologie si mizerie

In consecinta, au redus turatia motoarelor ideologice, incercand ca contracareze atacurile si sa se aseze mai bine in teritoriu. Contraataca insa prea firav minciuni, acuzatii si procese de intentie, actiunile de momire si racolare a primarilor, a consilierilor, a unor oameni de influenta care se lasa cumparati pe te miri ce de catre echipele de "negociatori" UNPR si PD-L.

Ei bine, tagma asta a migratorilor de la un partid la altul a ajuns sa faca jocurile murdare in politica si societatea romaneasca, pasand nociv responsabilitatea asupra altora, ei livrandu-ni-se curati ca lacrima. Sunt aroganti, ii critica totdeauna pe altii, isi revendica succese si merite, dar fug de raspundere si obligatii fata de cei ce i-au mandatat.

Politica sau inselarea maselor?

Unele situatii arata cat de mojica e starea acestui tip de politica, incomparabil mai murdara ca a Italiei inainte de operatiunea "mani pulite". Atat de murdara, incat nu mai mira pe nimeni asocierile politicienilor, ale demnitarilor si justitiarilor cu clanurile mafiot-interlope, surse importante de mijloace coercitive si bani negri pentru castigarea voturilor. Macar in peninsula faptele ramaneau in zona unui anume cavalerism feudal si a legii talionului, iar jafurile si malversatiunile mai aveau oarece staif.

Lasat la vatra dupa aventuri juvenile cu Alba ca Zapada, Lazaroiu reia atacurile nedemne asupra USL, pe care o vede mintenas desfiintata, desi ca sociolog trebuia sa stie ca nicio alianta/uniune romaneasca nu s-a dezintegrat inainte de alegeri. Singura-i competenta ramane asadar aceea de a ne vinde gogosi, probabil adevaratul motiv al renuntarii la serviciile sale.

Le-a mai ramas atacul

In scop asemanator, ca sa asigure culoar tuturor viitorilor tradatori si pofticiosi de candidaturi, se naste acum cu forceps cotrocean Noua Republica, o Miscare cica Populara si neaparat de dreapta, ocupand o zona dubioasa intre autoritarism si extremism.

Construita in jurul lui Basescu, ar trebui sa mentina guvernarea in mana portocaliilor. E nevoie de haine noi, curate, moderne, pentru liderii ale caror costume s-au imbacsit cu izurile tuturor scandalurilor scapate in presa. Cifrele de 10-15% in sondaje le provoaca frisoane, singura lor sansa fiind atacul.

Avand si painea si cutitul pe mana, guvernantii folosesc discretionar bugetul pentru a achizitiona oameni din Opozitie, uitand ca o actiune asemanatoare, evident, fara amploarea de azi, a PSD dinainte de 2004 i s-a intors impotriva, migrantii de atunci fiind fripturistii de azi si de ieri, exact cand li cere sa-si probeze virtutea si loialitatea. Neinvatand nimic, istoria se repeta.

Daca ideologie nu e, nimic nu e

Acum se vede clar ca USL exista in masura in care e construita in jurul unor doleante nationale, al sperantelor legate de dreptate si libertate, al programelor de emancipare economica si culturala.

Daca si-ar abandona proiectele ideologice, s-ar transforma in orice altceva decat formatiune politica: in gasca, clan, inclusiv mafiot, in increngaturi de interese nelegitime, cu totul diferite de ale alegatorilor si ale contribuabililor, culminand cu banda de hoti, unde functioneaza omerta (complicitatea) si legea tacerii.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News