USL depune motiune pe tema UMF Targu Mures in a treia zi de Paste

Joi, 29 Martie 2012, ora 20:29 1461 citiri
Foto: Arhiva Ziare.com

Uniunea Social-Liberala preconizeaza depunerea pe 17 aprilie a motiunii de cenzura impotriva deciziei Guvernului in privinta UMF Targu Mures, au precizat surse politice.

Noua Facultate de Medicina si Farmacie infiintata in cadrul UMF Targu Mures prin hotarare de guvern va avea si predare in limba romana, nu doar in limba maghiara si engleza, iar numarul de locuri va fi stabilit de ARACIS, a decis marti Guvernul.

"Hotararea de guvern adoptata in sedinta de marti prevede ca in cadrul UMF din Targu Mures se infiinteaza o noua facultate, Facultatea de Medicina si Farmacie, cu program in limbile romana, maghiara si engleza", a anuntat Dan Suciu. Potrivit acestuia, in HG se precizeaza de asemenea ca "ARACIS stabileste numarul maxim de studenti care poate fi scolarizat la programele de studii care functioneaza in cadrul facultatii nou infiintate".

In proiectul de hotarare discutat in prima lectura de Guvern, in data de 13 martie, era stabilit inclusiv numarul de locuri care urmau sa fie infiintate in cadrul noii facultati.

In documentul respectiv era facuta o disctinctie clara intre Facultatea de medicina si farmacie cu predare in limba romana si Facultatea de medicina si farmacie cu predare in limba maghiara, respectiv limba engleza. Astfel, se precizeaza ca pentru predarea in limba maghiara sunt 400 de locuri disponibile.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News