USL a depus motiune de cenzura pe comasarea alegerilor - Ponta stie ca nu trece

Joi, 15 Decembrie 2011, ora 13:31
1852 citiri
USL a depus motiune de cenzura pe comasarea alegerilor - Ponta stie ca nu trece
Foto: TVR Info

Uniunea Social Liberala a depus joi o motiune de cenzura impotriva Guvernului Boc, care si-a angajat joi raspunderea pe legea comasarii alegerilor din 2012.

Conform TVR Info, motiunea va fi dezbatuta saptamana viitoare si pentru ca USL ia deja in calcul ca aceasta nu va trece, reprezentantii Opozitiei au anuntat ca vor contesta legea si la Curtea Constitutionala.

"Vom depune o motiune de cenzura, care va fi dezbatuta pe 22 decembrie, data simbolica. Adica la 22 de ani dupa ce am reusit sa castigam un sistem democratic, peste 22 de ani tocmai il ingropam. Nimeni nu poate sa explice cu bun simt si realism de ce trebuie comasate alegerile", declarase Victor Ponta la scurt timp dupa angajarea raspunderii de catre Guvern.

Liderul PSD a spus ca este constient ca motiunea de cenzura nu va trece, dar a explicat ca USL "isi face datoria, se bate cu toate armele constitutionale cu cei care nu respecta nicio lege".

"Nu cred ca va trece, deoarece turma pedelista va fi tinuta in tarc de catre cainii de paza, iar rezultatul il stim. Dar toate aceste lucruri reprezinta niste angajamente ale noastre, ca cei care ne voteaza sa stie ce o sa facem. Vreau sa le spun ca nu o sa conduc un guvern care e tinut ca o turma in banci. Daca vom castiga alegerile ne angajam sa nu lasam alegerile comasate, sa fie diferite", a mai spus co-presedintele USL.

Victor Ponta a mai explicat ca nu se poate vorbi de un dialog real intre Putere si Opozitie, ci doar de unul "mimat".

"Pe de o parte se mimeaza dialogul. In timp ce noi eram la Cotroceni, cei de la PDL si UDMR isi vedeau mai departe de afaceri politice si murdare. Si-au votat bugetul, azi (marti n.red.) isi comaseaza alegerile pentru ei. Asta e dialogul pe care il mimeaza ei? Daca fac tot asa nu pot sa se bazeze pe noi, dimpotriva o sa ne opunem cu toate fortele. Cat despre buget, in decembrie 2012 cand noi vom intocmi bugetul Romaniei vom respecta propunerile pe care le-am sustinut in aceste zile, dar pe care PDL le-a respins dintr-un criteriu mafiot, a dat bani la oamenii lor sa cumpere voturile", a conchis Ponta.

Guvernul si-a angajat raspunderea pe comasarea alegerilor si promovarea magistratilor la ICCJ

Guvernul si-a angajat joi raspunderea in fata Parlamentului pe proiectul Legii comasarii alegerilor si Legii promovarii judecatorilor la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Este pentru a 12-a si a 13-a oara cand guvernul Boc si-a angajat raspunderea pe un proiect de lege.

Motiunea de cenzura care trebuie sa fie depusa in termen de trei zile va fi citita luni si dezbatuta joi, cand va fi si votata. In cazul in care motiunea va trece, guvernul va pica, in caz contrar, legea se considera adoptata si merge la presedinte spre promulgare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
#USL motiune cenzura, #motiune cenzura comasare alegeri , #Victor Ponta