Editorial: USL - cum se distrug sperantele romanilor

Marti, 23 Aprilie 2013, ora 18:37
7573 citiri
Editorial: USL - cum se distrug sperantele romanilor
Foto: Facebook/Victor Ponta

Romanii nu traiesc in landul Bavaria, deci daca au reusit sa indese in aceeasi teaca doua sabii sau mai multe este doar un proces care rezista doua secunde, ca fuziunea in conditii de laborator.

La adapostul linistii se petrec nenorociri, aceasta tara o demonstreaza cu prisosinta. Pacea din perioada lui Ion Iliescu a avut sub pres decizii economice catastrofale si in lumina reflectoarelor mineriade, acalmia din timpul lui Adrian Nastase ascundea o coruptie generalizata si o presa timorata.

Alternativa au fost aliantele, dar au adus batalii. A fost masacrul politic din perioada CDR, un vis urat, a urmat batalia din 2009 dintre PDL si PSD si a venit randul unora care s-au trezit cu o majoritate de 70 la suta, cu ajutorul careia pot schimba numele tarii in Japonia si trece la monarhie, dar aleg sa-si masoare muschii.

Caci asa-i romanul, se culca pe-o ureche, desi a aflat pe vremuri, la invatamant politic, ca dusmanul de clasa nu doarme. Ma rog, cu exceptia astuia de la noi, care sforaie de-a binelea, dar retinem principiul.

Si pentru ca sunt convinsi ca vesnicia s-a nascut la Palatul Parlamentului, cei de la USL isi permit sa-si care pumni. Unii mai tintiti, intre grupurile care se plictisesc prin PNL, si altii mai dichisiti, intre membrii aliantei.

Si pentru ce motiv? Ca sa rupa sublerele in momentul cand isi masoara puterea. Exclusiv cauze politice, care au legatura cu ambitia, cu orgoliul, cu mama Omida si flacara violet, nu cu strategiile de-a scoate Romania din haznaua unde au bagat-o toti, in ultimii 23 de ani.

Spunea un comentator ca 'gata, PNL si PSD au mantuit cu congresele, au desavarsit arhitectura interna si-si cunosc garniturile, generalii, prin urmare a inceput guvernarea'. Stau de 24 de ore la geam, sa vad furnicutele trecand cu steagurile tarii, intonand cantece patriotice, dar nu am zarit decat brigada de la aprozar.

Nu pentru cota unica, reducerea contributiilor sociale, simulari legate de TVA scazut la produsele alimentare, pretul prea mic cerut pentru CFR Marfa sau firmele ce ajung in faliment deoarece au de incasat bani de la stat se incaiera limbile uselistilor.

Nici pentru bacalaureatul care isi schimba din nou filosofia, bolnavii de cancer, spitalele ramase inchise de pe vremea lui Emil Boc sau scumpirea crunta, fara precedent, a alimentelor.

Ci din cauza procurorului general, a faptului ca Ponta a anuntat ca PNL si PSD merg separat la europarlamentare (pai apartin de familii politice diferite, era la mintea cocosului), a unor numiri prin oficine transformate in pusculite de partid.

In acest timp, un mic detaliu numit electorat asista socat, nevenindu-i sa creada, convingandu-se ca sunt doar rataciri de moment. Asa sa fie! Numai ca tare imi este ca istoria Romaniei este formata din momente! Si nu tin minte vreunul care sa fi rupt traditia.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#USL guvernare, #masuri Guvern Ponta, #USL cearta europearlamentare , #PSD
Comentarii
Poza Ioan Ernst Feher
Ioan Ernst Feher
rank 5
Poza DR.STRANGELOVE
DR.STRANGELOVE
rank 5
Antonescu si Ponta.