USL conduce in sondaje si ar castiga detasat Capitala - Sondaj IMAS

Vineri, 02 Decembrie 2011, ora 10:00 5092 citiri
Foto: Arhiva

USL continua sa conduca in sondaje cu 51,7% din voturi, potrivit celui mai recent sondaj IMAS realizat cu date din prima jumatate a lunii noiembrie, la comanda ziarului "Adevarul".

Datele au fost culese in perioada 9-17 noiembrie, la inceputul scandalului Ponta-Geoana, asa ca impactul pe care l-a avut asupra electoratului excluderea lui Mircea Geoana din PSD si pierderea sefiei Senatului de catre Opozitie va fi masurat in sondajul IMAS care va fi realizat in luna decembrie, scrie Adevarul.

PDL este cotat cu 18,7% din preferintele celor care s-ar prezenta la vot, in timp ce Partidul Poporului are 13%. UDMR are 5,9% din optiunile alegatorilor, in timp ce PRM ar rata la limita pragul electoral de 5%, fiind cotat cu 4,9%.

Pe regiuni istorice, USL este cel mai bine vazuta in Muntenia, unde conduce cu 57,4%, scor explicabil prin faptul ca PSD si PNL detin 13 din cei 16 sefi de consilii judetene din aceasta regiune. In Moldova, USL este cotata cu 52,4%, iar in Transilvania cu doar 42,5.

Situatia este foarte clara in Capitala, unde USL opteaza 63,3% din alegatori, cel mai mare scor pe care Opozitia il are la nivel national. PDL are doar 19,6% din voturile bucurestenilor, PRM are 8,3%, dublu fata de media nationala a acestui partid. In schimb, Partidul Poporului ar obtine un procent de 6,5%, jumatate fata de media nationala.

Sondajul IMAS a fost realizat in perioada 9-17 noiembrie 2011, pe un esantion de 1.041 de persoane, si are o marja de eroare de 3%.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News