USL: Candidatura functionarilor publici, o noua tehnica de furt electoral

Miercuri, 04 Ianuarie 2012, ora 21:42
2188 citiri
USL: Candidatura functionarilor publici, o noua tehnica de furt electoral
Foto: facebook.com

Intentia PDL de a permite functionarilor publici sa candideze la alegerile din 2012 nu este decat o noua tehnica de perfectionare a furtului electoral, considera liderii USL.

"USL se opune proiectului de lege prin care PDL doreste sa elimine obligativitatea ca functionarii publici din posturi de conducere sa isi dea demisia din functie daca vor sa candideze in alegeri.

Aceasta este o lege cu dedicatie pentru clientela de partid, pentru functionarii numiti pe criterii politice si o actiune prin care este politizata din nou administratia publica", se arata intr-un comunicat al Uniunii remis, miercuri, Ziare.com.

Anul destramarii USL si alte profetii

Liberalii, social-democratii si conservatorii considera ca asistam la o noua incercare din partea Puterii de a schimba legile in functie de propriile interese politice si electorale.

"Dupa ce a politizat intreg aparatul administrativ, acum, coalitia de guvernare doreste sa foloseasca in mod direct, fara niciun fel de jena, institutiile statului in confruntarea electorala. Este o incercare de a legaliza statul-captiv, adica statul care este folosit in interesul celor aflati la guvernare", critica uselistii.

Mai exact, liderii Opozitiei considera ca, prin acest proiect de lege, PDL doreste sa permita functionarilor publici numiti politic in posturile de conducere sa foloseasca institutiile pe care le conduc in campania electorala.

"De asemenea, se doreste subordonarea tuturor angajatilor din institutiile respective si fortarea lor sa-si sustina in alegeri superiorul ierarhic, sub amenintarea pierderii locului de munca. In acest fel, functionarii publici devin agenti electorali si nu un corp de elita aflat in slujba cetateanului. Acest proiect de lege reprezinta un adevarat pericol pentru functionarii publici de cariera", mai spun cei de la USL.

Pe baza argumentelor aduse, Opozitia concluzioneaza ca "avem de-a face cu o putere discretionara, care este in stare sa treaca peste orice pentru a se mentine la guvernare. PDL si complicii sai ce compun coalitia majoritara pregatesc un nou instrument pentru perfectionarea furtului in alegeri".

Adriana Saftoiu: Caderea USL in sondaje, un semnal de alarma benefic

"USL se opune acestui proiect de lege si atrage din nou atentia asupra derapajelor actualei puteri de la democratie si de la principiile bunei guvernari. In acord cu societatea civila, care a sustinut in permanenta depolitizarea administratiei, USL respinge orice tentativa de transformare a aparatul administrativ intr-o sursa de venituri pentru clientela politica si intr-o resursa electorala pentru cei aflati temporar la guvernare", se arata in acelasi document.

A.T.

Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat joi, 28 martie, că semnalele primite din rândul societăţii arată clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend. "În...
Conspirația „George Soroș”, din nou în România, în plin an electoral. Reacția nervoasă a lui Cioloș, întrebat dacă miliardarul se află în spatele partidului său
Conspirația „George Soroș”, din nou în România, în plin an electoral. Reacția nervoasă a lui Cioloș, întrebat dacă miliardarul se află în spatele partidului său
Europarlamentarul REPER Dacian Cioloş a declarat la Iaşi, după ce a fost întrebat de un bărbat dacă în spatele partidului din care face parte se află George Soros, că nu s-a întâlnit...
#USL tehnica furt PDL, #candidatura functionari publici, #usl pdl alegeri, #alegeri 2012 , #PDL