USL boicoteaza sedinta Parlamentului: CCR e in culpa acum, nu si-a indeplinit obligatiile!

Luni, 27 August 2012, ora 16:06
4664 citiri
USL boicoteaza sedinta Parlamentului: CCR e in culpa acum, nu si-a indeplinit obligatiile!
Foto: Digi 24

Deputatii si senatorii PNL si PSD vor boicota sedinta plenului reunit al Parlamentului de luni, invocand o obligatie a Curtii Constitutionale care nu a fost respectata de aceasta.

"La nivelul Curtii Constitutionale sunt documente prezentate care nu au fost luate in consideratie si care ar putea sa schimbe cu totul aprecierea pe care Curtea o are asupra indeplinirii cvorumului. (...) CCR este in culpa acum, nu si-a indeplinit obligatiile pe care le are", a spus deputatul PNL Eugen Nicolaescu, care a confirmat ca liberalii nu vor participa la sedinta Parlamentului.

Revenirea lui Basescu, la mana Parlamentului - USL boicoteaza sedinta din Parlament

"In acest moment, CCR este in culpa fata de Parlament. Nu are rost in aceasta situatie sa permitem sa se indeplineasca un act prin abuz. Ramane sa ne consultam cu PSD pentru a vedea care este calendarul pentru perioada urmatoare", a completat liberalul.

La randul sau, senatorul Ioan Ghise a precizat ca CCR trebuia sa prezinte Parlamentului un raport cu privire la desfasurarea referendumului national, lucru care nu s-a intamplat.

"Legea spune ca CCR prezinta Parlamentului un raport cu privire la desfasurarea referendumului national si confirma rezultatele acestuia. Rezultatele au fost date de BEC. CCR nu a depus la Parlament un astfel de raport. Curtea a substituit puterea judecatoreasca. (...) CCR este obligata sa aduca la Parlament raportul", a explicat Ghise.

Acesta a subliniat ca, pana cand CCR isi va depune raportul la Parlament si pana cand comisiile juridice vor face rapoarte asupra celor doua proiecte de hotarari ale Parlamentului, "nu se poate face nimic".

Ghise a inregistrat "demiterea lui Basescu". "Te faci mai tare de ras!"

Senatorul PNL a mai acuzat CCR ca si-a indeplinit obligatiile fata de lege doar partial, mentionand ca plenul Parlamentului s-ar putea reuni "peste 2-3-5 zile".

"Liderii PNL se intalnesc cu liderii PSD pentru a decide pozitia comuna de a nu participa la sedinta, pana cand CCR nu va duce raportul cerut", a afirmat Ioan Ghise, concluzionand ca "ne aflam in acest balamuc ca urmare a actiunilor CCR".

"Am decis sa fim solidari cu cei 7,4 milioane de romani care au votat", a spus la randul sau Valeriu Zgonea, dupa sedinta grupurilor social-democrate.

Intrebat daca acest lucru inseamna ca PSD nu va participa la sedinta, el a spus: "Aceasta este decizia colegilor mei".

Dimineata, mai multi parlamentari social-democrati au indicat o anumita reticenta in acest subiect, printre care si Viorel Hrebenciuc, Florin Iordache si presedintele Senatului, Petru Filip.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#USL boicot sedinta Parlament, #liberali boicot Parlament, #USL boicot citire decizie CCR, #decizie CCR citita Parlament, #PNL culpa CCR , #Traian Basescu
Comentarii
Poza OSIRIS
OSIRIS
rank 5
Hienele isi arată coltii dar Băse va iesi la vanătoare. Răbdare... .
Poza tr2006
tr2006
rank 5
cu basescu la putere, uslul nu va putea sa minta la liber