USL: Basescu a incalcat Constitutia invitand liderii PDL la Cotroceni

Sambata, 21 Ianuarie 2012, ora 16:452185 citiri
USL: Basescu a incalcat Constitutia invitand liderii PDL la Cotroceni

USL il acuza pe presedintele Traian Basescu ca a incalcat Constitutia vineri seara, atunci cand a invitat la Palatul Cotroceni pe liderii din conducerea PDL si pe secretarul general al Partidului Popular European, Antonio Lopez.

"Uniunea Social Liberala constanta, cu dezamagire, faptul ca presedintele Romaniei, Traian Basescu, continua sa actioneze impotriva prevederilor constitutionale, ca urmare a organizarii in data de 20 ianuarie 2012, a unei intalniri de partid la sediul Presedintiei.

Uniunea Social Liberala atrage atentia ca organizarea unei intalniri intre secretarul general al PPE si lideri ai PDL la Palatul Cotroceni este o noua actiune care contravine Articolului 84 din Constitutie, ale carui prevederi au ajuns sa fie respectate de presedintele Romaniei doar in mod facultativ", se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

De asemenea, liderii USL il mai acuza pe presedinte ca utilizeaza resurse publice pentru intalniri politice, "in mod neconform cu atributiile constitutionale ale presedintelui, care interzic acestuia sa fie membru de partid, dar il obliga sa isi exercite rolul de 'mediator'".

In plus, USL considera ca presedintele Romaniei savarseste "un nou act de sfidare a opiniei publice", refuzand sa faca declaratii pe tema protestelor.

"Traian Basescu nu a gasit timp, pe parcursul unei saptamani, pentru a transmite un mesaj oamenilor care au protestat si continua sa protesteze in aceste zile, dar isi gaseste timp pentru a discuta despre un eveniment politic - Congresul PPE -, care urmeaza sa aiba loc peste cateva luni", se mai arata in comunicatul USL.

Vineri seara, mai multi lideri ai PDL au fost invitati la Palatul Controceni pentru discutii cu presedintele Traian Basescu. Printre acestia au fost presedintii celor doua camere parlamentare, precum si liderul PDL, premierul Emil Boc.

C.B.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News