USL are datorii neachitate la stat de peste 2 milioane de euro - surse

Marti, 05 August 2014, ora 15:592776 citiri
USL are datorii neachitate la stat de peste 2 milioane de euro - surse

USL are de achitat, din 2012, datorii care depasesc suma de 2.200.000 de euro, au precizat, marti, surse din Ministerul de Finante, care citeaza bilantul contabil depus de USL, potrivit prevederilor legale.

Datoriile de peste 2.200.000 de euro apartin USL, ele nefiind defalcate pe partidele componente ale Uniunii, au mentionat surse politice.

Aceleasi surse au aratat, pe de alta parte, ca defalcarea datoriilor se poate face doar in urma unei analize laborioase.

Datoria de 2.200.000 de euro e formata din datorii facute de USL la nivel national, cat si judetean, cea mai mare parte fiind provenita din datoriile neachitate de catre organizatiile judetene ale USL, au mai mentionat sursele citate.

De ce nu vrea PSD desfiintarea USL - e o chestiune de bani

Mandatarii financiari ai campaniilor electorale au fost propusi ori de PSD, ori de PNL, au mai aratat sursele mentionate, care au precizat ca achitarea datoriilor trebuie inceputa de la nivelul organizatiilor judetene ale USL. Aceleasi surse au mai aratat ca datoriile in judete au fost facute la comun de PSD si PNL, sub numele de USL.

In anul 2012, USL a participat, la nivel national si judetean, in trei campanii electorale - doua pentru alegerile locale si parlamentare si una pentru referendumul de demitere a presedintelui Traian Basescu.

Perchezitii la un fost lider PNL Hunedoara - evaziune fiscala pentru campania electorala

Secretarul general al PNL, Marian Petrache, a declarat, luni, ca social-democratii i-au transmis ca USL are de achitat o datorie in valoare de un milion de lei, reprezentand cheltuieli facute in campania din 2012 la nivel central si local, el aratand ca liberalii urmeaza sa verifice daca cifra este reala.

Pe de alta parte, secretarul general al PSD, Andrei Dolineaschi, a mentionat, luni, prin intermediul unui comunicat de presa, ca PSD nu da curs intalnirii propuse de PNL in vederea semnarii unui acord de incetare a Protocolului USL si de desfiintare a Uniunii, intrucat bilantul contabil pe 2013 al USL contine datorii neachitate catre diversi furnizori, atat la nivel judetean, cat si la nivel central.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News