USL a scazut sub 50% in preferintele alegatorilor - sondaj IRSS

Marti, 12 Iulie 2011, ora 11:53
7124 citiri

Un sondaj al Institutului Roman de Studii Sociale (IRSS), realizat in perioada iunie-iulie 2011, arata ca Uniunea Social Liberala a scazut sub 50% din optiunile de vot ale romanilor, in timp ce PDL a crescut usor.

USL are 49,5% din intentiile de vot, PDL are 22,5%, UNPR - 7,8%, UDMR - 5,7%, PRM - 4,6%, PNG - 1,7%, PNTCD - 1,2%, conform unui comunicat de presa remis marti Ziare.com de IRSS.

Un partid care inca nu exista - Partidul Poporului, al lui Dan Diaconescu, e cotat cu 5,2% din optiunile electoratului, iar alte partide au, in total, 3 procente.

La capitolul intentii de vot pentru alegerile prezidentiale, co-presedintele USL Crin Antonescu conduce, cu 32% din intentiile de vot, urmat de actualul presedinte, Traian Basescu, cu 22%, de celalalt co-presedinte al USL, victor Ponta, cu 17% si de Cristian Diaconescu de la UNPR, cu 7%, si de patronul OTV, Dan Diaconescu, cel care are 6%.

Guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, este personalitatea publica in care romanii au cea mai mare incredere, adica 41%, fiind singurul care nu are peste 50% neincredere. El e urmat de patriarhul Daniel, cu 40%, de primarul Capitalei, Sorin Oprescu, politician care are 37% incredere si 53% neincredere, si de liderul PNL Crin Antonescu, in care 32% dintre romani au incredere, iar 60% nu au incredere.

Victor Ponta are 25% incredere si 64% neincredere, in timp ce presedintele Traian Basescu are 24% incredere si 71% neincredere, iar premierul Emil Boc - 17% incredere si 74% neincredere.

Ministrul Apararii, Gabriel Oprea, si ministrul Dezvoltarii Regionale, Elena Udrea, au ambii 17% incredere si 59, respectiv 74% neincredere.

Acelasi sondaj mai arata ca optimismul romanilor e la pamant, in conditiile in care 69% cred ca lucrurile se indreapta intr-o directie gresita, iar 29%, nici buna, nici gresita si doar 9% ca mergem intr-o directie buna.

Vezi mai jos sondajul IRSS:

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mesajul lui Nicușor Dan pentru Gabriela Firea: ”Nu ar mai trebui să deschidă gura, darămite să vrea să mai fie primar”
Mesajul lui Nicușor Dan pentru Gabriela Firea: ”Nu ar mai trebui să deschidă gura, darămite să vrea să mai fie primar”
Intrarea Gabrielei Firea în cursa pentru Primăria Capitalei nu-l afectează pe actualul edil. Nicuşor Dan a declarat marţi, 23 aprilie, că lupta se va da între el şi Cristian Popescu...
Lovitură puternică pentru Piedone. Cât de multe voturi poate pierde după ce PSD a aruncat-o în cursa pentru Primăria Capitalei pe Firea
Lovitură puternică pentru Piedone. Cât de multe voturi poate pierde după ce PSD a aruncat-o în cursa pentru Primăria Capitalei pe Firea
PSD și PNL au renunțat să-l mai susțină pe medicul Cătălin Cîrstoiu la alegerile pentru Primăria Capitalei. Cele două mari partide i-au aruncat în luptă Gabriela Firea (PSD) și pe...
#USL scadere alegeri, #USL scadere sondaje, #sondaj IRSS 50 procente , #PDL