USL - 49,2% la parlamentare, dar in scadere in urma scandalului Geoana - Sondaj

Marti, 27 Decembrie 2011, ora 10:18 5103 citiri
Foto: Arhiva

USL ar castiga alegerile parlamentare din 2012 cu un scor de 49,2%, insa, desi se afla pe primul loc in preferintele electoratului, procentele nu mai justifica constructia politica menita sa obtina un scor de 50% plus unu pentru a putea sa ajunga la Putere, arata ultimul sondaj realizat de IMAS.

Datele mai arata ca USL a scazut in sondaje, iar PDL a inceput sa urce si ar obtine la alegerile parlamentare 21,5%, urmat de Partidul Poporului cu 11,8%, al lui Dan Diaconescu, mai arata datele sondajului IMAS realizat pentru Adevarul.

PRM ar obtine la alegeri 6,4% din sufragii, UDMR - 5,7%, iar UNPR si PNG ar obtine in jur de 1%.

Trendul USL este in scadere in ultimele luni, luand in considerare ca, la inceputul anului, cele doua partide din USL strangeau in jur de 56% din optiunile alegatorilor: PSD avea 37,9%, iar PNL 25,2%.

USL a pierdut cele mai multe procente in urma scandalului in care a fost implicat PSD cand l-a exclus pe Mircea Geoana, iar Opozitia a ramas fara sefia Senatului, singura functie importanta pe care o detinea.

In urma acestor conflicte, alegatorii au vazut un PSD macinat de conflicte interne, cu lideri care, pentru a-si scoate adevarsarii din ring, sunt dispusi sa sacrifice functia numarul doi in stat.

Sondajul IMAS arata insa ca PDL are cel mai bun scor din mai 2010 si pana in prezent. Daca, la inceputul anului, democrat liberalii obtineau maxim 16%, acum au 21,5%.

Sondajul IMAS a fost realizat in perioada 9-17 decembrie 2011, pe un esantion de 1.041 de persoane, si are o marja de eroare de +/-3%.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News