Unde au gresit Ponta si Antonescu (Opinii)

Luni, 22 August 2011, ora 18:29 8982 citiri

Iata ca alegatorii din Maramures si Neamt nu au navalit la urne ca sa inmoaie stampila in tusiera si s-o infiga in buletinul de vot cu voluptatea cu care treci un carnat prin mustar pentru a investi USL cu speranta.

Nici macar la Baia Mare nu se poate vorbi despre o victorie a candidatului Tataru, atata vreme cat diferenta mica de voturi spune multe despre capacitatea Opozitiei de a convinge electoratul ca nu fura curent. Iar in ce priveste colegiul lui Victor Surdu, catastrofa e totala. Bratul lung al manipularii s-a dovedit paralitic, chiar daca, pana la urma, am asistat la fenomenul despre care vorbea Victor Ponta cu amaraciune in 7 decembrie 2009: "sistemul lor a functionat mai bine".

Crin Antonescu si Victor Ponta si-au imaginat, probabil, ca simpla lor prezenta printre alegatori, in campanie, va fi suficienta ca romanii sa mearga la urne pentru a administra o palma usturatoare Puterii, care sa reprezinte un semnal viguros spre intreaga clasa muncitoare ca epoca lui Traian Basescu si ai lui s-a prabusit din stele.

Crin Antonescu si Victor Ponta s-au culcat pe sondaje, si privind exclusiv spre doua surse de informare, care le canta osanale de cand se trezesc cocosii pana-si odihnesc ciocurile in pene, au crezut ca poporul se pregateste din nou de un vot negativ.

Au fost convinsi ca pot trimite in lupta doi candidati controversati, deoarece atata vreme cat pe fruntile lor scrie "USL", nici nu trebuie sa deschida gura, pentru ca electoratul are aceleasi doua surse de informare. Iata ca nu!

Desigur ca nu despre o lupta de ideologii vorbim aicea, si ca puii fripti ai lui Pinalti au cantarit greu, ca si non-combatul primarului de Baia Mare. Insa, daca electoratul dorea sa zdrobeasca oranduirea cruda si nedreapta, nu-l putea opri nimic.

Ceea ce nu inseamna, desigur, ca iubeste Puterea. Romanii care mai prefera PDL nu o fac deoarece li s-a explicat ceva - la capitolul comunicare, portocaliii sunt zero -, ci asa simt ei, iar cei care il injura nu merg automat spre USL.

Ii doare stomacul de greata, au invatat ca democratia inseamna un grup restrans de oameni - aceiasi 1.000, vorba lui Dan Diaconescu Direct, care se schimba intre ei, se aliaza in functie de interesul lor financiar si nu dau o ceapa degerata pe aspiratiile populatiei.

Pentru Crin Antonescu si Victor Ponta, alegerile din Maramures si Neamt reprezinta un dus rece. Daca, insa, in loc sa se puna cu burta pe carte, vor merge pe calea lui "au mituit, au fraudat", vor tenta destinul sa-i tranteasca la examenul pentru care se pregatesc dand din gura.

Unde mai pui ca de foarte multe ori dau cu oistea in gard. De pilda, liderul PNL a justificat scorul prost al lui Tataru, de corigent salvat in extremis, prin faptul ca a fost raspunderea PSD sa desemneze candidat. Lipsa de caracter e mai puternica decat interesul superior, asa ca, daca flacaii nu umbla la fundatie cu aparatul de sudura si nu-si schimba izmenele de politicieni sadea, nu-i vad bine.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News