Ultimul vagon al USL (Opinii)

Miercuri, 22 Februarie 2012, ora 22:40
10964 citiri
Ultimul vagon al USL (Opinii)
Foto: Realitatea.net

Nu inteleg si pace, oricat m-as stradui in modul cel mai sincer! Crin Antonescu este un om inteligent, are destula experienta politica, are ambitii care ii concentreaza intreaga energie si adesea se manifesta ca autentice obsesii.

Si totusi, din motive pe care, cum spuneam, nu le inteleg, cea mai mare tenacitate de care da dovada este indreptata tocmai impotriva acestor ambitii, pe care si le autosaboteaza mai eficient decat ar reusi cel mai aprig dusman.

Pentru a nu stiu cata oara, dl. Antonescu este lider in topul rusinii parlamentare, adica al celor mai chiulangii dintre senatori si deputati, top realizat de Institutul pentru Politici Publice. De aceasta data insa pare sa se fi intrecut pe sine: procentul prezentei sale la voturile electronice finale din Senat in sesiunea septembrie - decembrie este 0%. Zero. Adica nu a fost la niciun vot final.

Primul lucru care-ti vine in minte este ca acest om si-a incasat salariul degeaba. Sigur ca un senator nu are statut de angajat, nu are un contract de munca, insa esenta, morala daca vreti, e aceeasi: nimeni nu ar trebui sa incaseze vreun ban fara sa munceasca pentru el. Iar liderul liberal a incasat niste bani, publici, pe deasupra, pentru care nu a muncit. Este o situatie care sare in ochi.

In aceste conditii, cum poate Crin Antonescu sa fie credibil atunci cand deplange soarta romanilor care fie si-au pierdut parte din lefuri, fie chiar locurile de munca. Domnia sa este platit degeaba din banii colectati de la acesti oameni. In plus, cu cata frustrare il priveste un om care munceste din greu pentru fiecare banut pe politicianul care incaseaza bani fara sa faca nimic pentru ei?

Cum poti sa vorbesti despre seriozitate si despre revolutia bunului simt cand tu personal nu dovedesti in activitatea ta o minima seriozitate si un minim bun simt, acela de a-ti merita, macar prin prezenta, leafa? Si ce exemplu oferi tu ca prezidential, ca aspirant la cea mai inalta functie in stat? Exemplul lui "merge si asa", exemplul delasarii si al chiulului, adica metehne de care nu incetam sa ne plangem.

Unde mai pui ca prin felul in care-si concepe activitatea parlamentara, dl. Antonescu se pune singur in situatii foarte neplacute. Ca de obicei, nu s-a obosit sa se duca la Parlament nici macar la sedinta de investire a Cabinetului Ungureanu, lasandu-l singur pe Victor Ponta. Iar dupa discursul neasteptat al acestuia, a reactionat ca un om de-abia trezit din somn, care nu intelege ce i se intampla. Noroc cu gerul, caci altfel l-am fi vazut sosind val vartej in pijama la sediul PNL. Victor Ponta a fost la sedinta, a punctat. Absentii nu au niciodata dreptate.

In schimb, Crin Antonescu are o prezenta remarcabila pe ecrane. Nu rateaza niciun talkshow, nicio ocazie de a se auzi vorbind. Tot mai agresiv, tot mai violent, tot mai nervos si mai lipsit de substanta. Nu a ratat nici macar interventia in scarboasa emisiune a lui Dan Capatos pe tema anatomiei lui Emil Boc. A fost greu, dar a infrant din nou!

Dar prin prestatia sa lamentabila, dl. Antonescu nu se decredibilizeaza doar pe sine. Decredibilizeaza si constructia politica al carei copresedinte este. USL este in greva parlamentara, invocand printre altele faptul ca parerea Opozitiei nu conteaza in procesul legislativ si acuzand excesul de asumari de raspundere. Are, principial, dreptate. Dar cum sa afli parerea lui Crin Antonescu si cum sa dezbati legi cu liderul liberal? Prin corespondenta, prin telefon? Cand domnia sa nu este niciodata prezent in parlament, ca e procedura obisnuita sau asumare de raspundere, nici macar nu mai conteaza. Asadar, USL nu a facut prin acesta greva parlamentara decat sa oficializeze conduita uzuala a unuia dintre copresedintii sai. Un copresedinte care pare tot mai mult nu o locomotiva, ci ultimul vagon, cu rotile blocate.

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#Crin Antonescu parlament, #USL Antonescu Ponta, #Antonescu prezenta Parlament , #Crin Antonescu