Turismul, viziunea USL: "Prima Piscina" si "Work and Travel" de Romania

Vineri, 26 August 2011, ora 13:56
2804 citiri

USL si-a lansat vineri, la Constanta, in statiunea Mamaia, viziunea pe turism, care ar urma sa fie aplicata daca ajung la guvernare.

Astfel, social-liberalii vor sa introduca programul "Prima Piscina", dupa modelul "Prima Casa" a lui Emil Boc, si sa extinda sezonul estival pana la 30 septembrie.

De asemenea, USL vrea sa continue programul "Superschi in Carpati", inceput in 2001, si sa amenajeze "Aqua parcuri" in statiunile mari unde pot fi amenajate piscine.

USL mai vrea sa tranforme Romania in SUA si sa lanseze si la noi programul "Work and Travel", la care sa aplice atat tinerii straini, cat si cei din Romania. Mai mult, vara si iarna, tinerii vor beneficia de transport special cu trenul si autobuzele, avand reduceri si facilitati pe perioada vacantei.

Reduceri fiscale si 1.200 de kilometri de autostrada

Potrivit viziunii lansate vineri in prezenta liderlor PSD si PNL, intr-un eveniment organizat de Radu Mazare, USL sustine ca Legea Turismului va avea reglementari cu privire la "single act control", o masura care va permite "eliminarea controalelor multiple efectuate la comanda politica". De asemenea, uselistii spun ca vor infiinta un Minister separat al Turismului si nu cum este acum, alaturat Dezvoltarii.

In acelasi document se arata ca USL, daca va ajunge sa guverneze, va construi

1.200 de kilometri de autostrada din 2012 pana in 2020. Modernizarea aeroporturilor si cailor ferate a fost trecuta de asemenea in viziunea lansata vineri de USL, in prezenta liderilor PSD si PNL.

USL promite si reduceri fiscale pentru firmele care investesc in turism. In viziunea USL se arata ca vor fi aplicate scutiri de impozit pe profit pe o perioada de 3 ani pentru investitii noi in hoteluri, spa, restaurante, agrement.

De asemenea, mai este prevazuta o scutire de impozit pe profit pentru o perioada de 5 ani pentru investitii in turismul balnear. Cei care vor investi in parcuri de distractie, in parcuri tematice sau echitatie vor fi de asemenea scutiti de impozitul pe profit timp de 3 ani.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#USL Crin Antonescu Ponta, #strategie turism USL, #autostrada USL guvernare , #stiri Uniunea Social Liberala