Toti penalii USL (Opinii)

Duminica, 28 Aprilie 2013, ora 15:16
5741 citiri
Toti penalii USL (Opinii)

Justitia si politicienii s-au intersectat iar in ultimele zile. Nefericit. Sau fericit, depinde cum privesti lucrurile. Ceea ce vedem insa e ceea ce multi banuiau, dar si mai multi nu voiau sa creada - faptul ca USL dezamageste groaznic la capitolul anticoruptie.

Din "dreptate pana la capat" avem ca rezultat un lung sir de oameni care fie dau cu subsemnatul la DNA si Parchet, fie isi fac somnul de frumusete prin puscariile patriei.

Dincolo de asta, mai e ceva. Lista oamenilor numiti in functii publice extrem de importante de catre USL in ciuda faptului ca sunt foarte controversati ori sunt de-a dreptul trimisi in judecata devine ingrijorator de mare.

Da, da, da - fiecare om e nevinovat pana la proba contrarie. Dar asta nu inseamna ca trebuie premiati sau pusi exact in posturi de unde pot face jaf. Si nici macar trimisi in Parlament. E ca si cum ai pune un lup paznic la oi. Sau un om acuzat de pedofilie sa aiba grija de copii. Pur si simplu nu e in ordine.

Pentru ca da, omul ala trimis in judecata se poate dovedi nevinovat, dar la fel de bine se poate dovedi vinovat.

Lunga lista trista

La o scurta recapitulare a ce am avut in ultima perioada ne permitem sa-l sarim pe mega-coruptul Catalin Voicu, deja condamnat, dar tot nu putem uita ca un primar USL de oras mare, Emilian Francu, e in arest pentru spaga, ca un senator si fost ministru, Corneliu Dobritoiu, e urmarit penal pentru smenuri cu case.

Cam multi. Lor li se adauga doua nume al naibii de interesante. Neprinsi cu nimic, evident. Dan Radu Rusanu, deputat PNL, seful mega-institutiei Autoritatea pentru Supraveghere Financiara. Un om care s-a imbogatit din afaceri cu statul, cunoscut ca un mare, mare combinator. Finul lui, Gelu Stefan Diaconu, a fost uns sef la ANAF.

Ce e interesant e nu doar ca si el a fost urmarit penal - si scos mai apoi de sub urmarire - dar totusi numit secretar de stat, ci si ca a fost seful Vamilor in guvernarea Tariceanu, dar si in cea PSD-PDL. Sa ne intelegem, vamile sunt una din cele mai corupte institutii - doar daca nu credem ca au stralucit prin cinste in mandatul lui Diaconu - ceea ce n-a fost cazul. Sef la ANAF e taman bine.

Daca Blejnar, omul PDL pe a carui fata parca scria "smecher dubios", era, asa cum tuna Victor Ponta, corupt, sa intelegem ca alti oameni care aveau legaturi cu vama inaintea lui erau cinstiti pana in maduva oaselor?

Hai sa mai dam si alte nume. Relu Fenechiu, trimis in judecata, a ajuns ministru al Transporturilor. Liviu Dragnea, urmarit penal in dosarul referendumului, a ajuns vicepremier si super-ministru al Administratiei si Dezvoltarii Regionale.

Ok, sa zicem ca ei erau prea grei si nu puteau fi ignorati, in dinamica politica. Dar altii?

Anne-Marie Juganaru, urmarita penal in dosarul Adrian Severin (despre care Ponta spunea ca nu e "facatura"), a ajuns secretar de stat la Mediu. Chestorul Manoloiu, urmarit si el in dosarul referendumului, a ajuns sef al Corpului de Control al Guvernului. Chiar si fostul ministru al Sanatatii, Vasile Cepoi, declarat incompatibil de ANI, a ramas consilierul premierului Ponta.

Avem chiar si condamnati (definitiv) de care USL nu s-a sfiit deloc. Si nu, nu ne referim la Adrian Nastase, om considerat victima in USL. Ne referim la ne-victime.

La alegerile din 2012, USL (PNL, mai precis) a avut un om condamnat penal la patru ani de inchisoare (cu suspendare), care a fost pus pe liste si a ajuns deputat. Verginel Gireada il cheama. Un alt deputat, Dan Bordeianu, PNL, ex-UNPR, si-a reinnoit si el mandatul, chiar daca a fost condamnat pentru VIOL in tinerete.

PSD nu s-a lasat mai prejos. Noul primar al Slatinei e si el condamnat definitiv, pentru coruptie. Pus sa candideze, desi se stia asta.

Ce ne spune lista asta (incompleta)? Trageti concluziile.

Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Marcel Ciolacu a tăiat orice cale de comunicare cu Cristian Popescu Piedone. Președintele PSD a declarat joi, 25 aprilie, că nu va mai exista niciun dialog și nicio ofertă pentru Piedone....
Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Preşedintele PSD Sector 1, Petre Florin Manole, a transmis joi, 25 aprilie, că primărița Clotilde Armand are „un drum scurt și previzibil de când a fost prinsă cu mâna-n bugetul local”....
#penali USL, #USL demnitari probleme penale , #stiri Uniunea Social Liberala
Comentarii
Poza nolticus
nolticus
rank 5
Poza bum
bum
rank 5
nu exista cuvant potrivit care sa cuprinda statutul celor din USL !