Stavarache (PNL Bacau), indignat: Tariceanu e manat de alte interese. E un scenariu PSD

Joi, 27 Februarie 2014, ora 17:42
2544 citiri
Stavarache (PNL Bacau), indignat: Tariceanu e manat de alte interese. E un scenariu PSD
Foto:bacau.net

Romeo Stavarache, primarul municipiului Bacau si presedintele filialei PNL, este de parere ca Tariceanu a facut o mare greseala atunci cand a parasit partidul, fiind convins ca la baza ar sta un "scenariu" pus la cale de PSD.

"Din punctul meu de vedere, domnul Tariceanu a facut o foarte mare greseala, in primul rand o greseala politica. Chiar daca nu iti place, fiind intr-un partid trebuie sa respecti o hotarare luata cu majoritate absoluta si, mai mult decat atat, aproape cu unanimitate.

Pot sa va spun ca atunci cand s-a format USL, organizatia de Bacau si eu personal am fost printre putinii, daca nu chiar singurii, care am fost total impotriva. Si totusi, eu am vorbit si m-am opus pana la luarea hotararii, pana la votul in Congres. E adevarat ca nici nu m-am dus la Congres, pentru ca eram foarte suparat, stiam ce inseamna PSD, ce inseamna o alianta cu PSD, stiam ce inseamna oamenii din PSD, stiam ce inseamna Hrebenciuc si toate relatiile pe care le are acest om, cel putin la nivelul politicii romanesti, si stiam cat de mult rau a facut acestei tari.

Dar dupa ce votul s-a dat si am vazut unanimitatea absoluta, fiind singur, am spus 'Sunt membru al acestui partid si trebuie sa respect decizia acestui partid'. La fel si Calin Popescu Tariceanu, ca un vechi membru de partid, ca un om care a fost conducatorul acestui partid, stie ce inseamna o majoritate simpla intr-un partid, ca sa nu vorbim de aproape unanimitate. Iar in cazul votului de marti seara, vorbim despre 187 din 195 de voturi", a declarat Romeo Stavarache pentru Ziare.com.

Stavarache (PNL): N-o sa predau niciodata Bacaul mafiei lui Hrebenciuc

Stavarache - Hrebenciuc, scor 1-0

"PNL doreste foarte mult sa aiba alaturi membri ai PNL"

Presedintele PNL Bacau spune ca, din punctul sau de vedere, "Calin Popescu Tariceanu a fost manat de alte interese decat de cele politice".

"Si aceste interese le vom vedea in perioada urmatoare, cand, de fapt, se va vedea si de ce PSD doreste foarte mult sa aiba alaturi membri ai PNL. Nu mai pacaleste pe nimeni! Alianta s-a rupt odata cu scoaterea noastra din guvern si, mai ales, a 'ruperii' ministerelor si portofoliilor care ne-au fost noua atribuite", a mai precizat primarul Bacaului.

Romeo Stavarache ne-a declarat ca a participat la sedinta Delegatiei Permanente de marti seara, iar Calin Popescu Tariceanu nu a dezvaluit nimic din ce avea sa faca. "A sustinut o pozitie doar legat de ruperea USL, dar nimic altceva. Nimic mai mult", a spus acesta.

Intrebat de ce crede ca a avut Tariceanu acea iesire surprinzatoare abia miercuri, dupa ce presedintele Traian Basescu semnase deja decretele de vacantare a posturilor ministrilor liberali si numire a interimarilor, Romeo Stavarache a raspuns: "Vreti sa va spun foarte simplu? Pentru ca asa e scenariul pregatit de Partidul Social Democrat".

"Tariceanu sa faca politica pentru electoratul PNL, nu al altui partid"

Presedintele PNL Bacau a spus ca nu stie de ce s-a pretat Tariceanu la asa ceva.

"Nu stiu, puteti sa il intrebati pe dansul. Chiar nu stiu si sunt surprins, chiar indignat! M-a luat prin surprindere totala. Si vreau sa va spun si o pozitie pe care eu personal o am fata de cei care cred ca politica inseamna exclusiv interesul personal. Daca vrei sa faci politica, trebuie sa faci pentru cei care te-au ales. Iar domnul Tariceanu trebuie sa faca politica pentru electoratul PNL si pentru interesul acestei tari, nu pentru electoratul altui partid si pentru alt interes", a subliniat Romeo Stavarache.

Cat despre zilele urmatoare, edilul Bacaului spune ca "nu trebuie sa ne asteptam la ceva extraordinar, ci la derularea unui scenariu pus la cale cu mult inainte".

In schimb, Romeo Stavarache este linistit cu privire la organizatia pe care o conduce.

"La noi lucrurile sunt mai simple, chiar foarte simple. Eu, personal, nu am semnat niciun protocol cu presedintele PSD de atunci, Viorel Hrebenciuc, deci nu avem ce rupe. La nivelul Consiliului Local, PNL are majoritate absoluta - 12 consilieri din 23. PSD are doar 2. Deci nu avem ce rupe. Prin urmare, fiecare cu treaba lui", a conchis presedintele PNL Bacau.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Romeo Stavarache Tariceanu demisie, #Romeo Stavarache rupere USL, #Stavarache Hrebenciuc , #PNL